Het Tarot Journal [3]

Het Tarot Journal [3]

In dit derde en laatste deel van de serie ‘Het Tarot Journal’ ga ik iets verder in op sommige al eerder (in ‘t kort) aangestipte zaken en tips en zal ik nog enkele ideeën voor je eigen Tarot Journal op een rijtje zetten.

In Het Tarot Journal – Deel 1 lees je meer over ‘het hoe en wat’ van het Journal en in Het Tarot Journal – Deel 2 vindt je nog wat Tarot Tips en ideeën wat betreft de inhoud van het Journal terug.

Ik hoop met deze laatste post een zo compleet mogelijke reeks af te sluiten

 

Tarot Journal Ideeën voor elke dag

 

In Deel 2 gaf ik al aan dat dagelijks in je Tarot Journal schrijven geen absolute must is. Maar mocht je de smaak te pakken hebben –maar zou nog wat inspiratie zeker welkom zijn- dan staan hieronder nog wat ideetjes:

 

-Dag doel: Je doel voor die dag -of een taak/zaak die prioriteit heeft- gebaseerd op je dagkaart (eventueel met een door de dagkaart geïnspireerd ‘plan van aanpak’).

-Tarot Prompt: Beantwoort een vraag aan jezelf die in je opkomt naar aanleiding van je dagkaart of schrijf een stukje gerelateerd aan je interpretatie/de betekenis.

-Home Made Spread: Wanneer je dagkaart een bepaald probleem aankaart of een vraag bij je oproept die de dagkaart zelf niet (voldoende) beantwoord is het misschien een leuk/handig idee zelf een legging te ontwerpen voor je vraagstelling.

-Tarot Art: Maak een doodle/tekening en/of kies een quote bij je dagkaart. Overdenk de kaart terwijl je aan je kunstwerkje werkt.

-Verdieping: Sommige kaarten trek je nu eenmaal niet zo vaak (voor jezelf) – en ken je dus ook minder goed. Verdiep je verder in je dagkaart in zo’n geval. Ga op onderzoek uit en noteer bijvoorbeeld ook het element, de astrologische associatie, de bijbehorende numerologie, de symbolische kleuren en elementen – Wat je ook maar interessant lijkt/erover kan vinden. De volgende keer dat je deze kaart trekt sta je in ieder geval niet meer voor een raadsel!

-Brief: Schrijf een brief aan je dagkaart. Gewoon aan de persoon/het idee dat erop afgebeeld staat – of aan iemand waaraan de kaart je doet denken. Of dat nu een vriend(in), een familielid, een uit het zicht verloren contact, een overleden geliefde, een vroegere/toekomstige jij of de buurman is.

-Les: Brainstorm op alle lessen die je uit je dagkaart kan halen en zet ze op een rijtje. Wellicht is het ook een idee om na te gaan of je elke les ook toepast in de praktijk en op welke manieren je dat zou kunnen doen.

-Gevoel: Beschrijf het gevoel dat je direct bij het zien van je dagkaart had. Was je teleurgesteld? Verbaasd? Verheugd? In de war? Beschrijf ook het gevoel dat je nu hebt – Na het aandachtig interpreteren van de kaart. Hoe komt het dat je nu (misschien) toch anders naar je dagkaart kijkt en er wél wat aan hebt?

 

 

Kaarten van alledag

Zijn er (dag)kaarten die je wel opvallend vaak tegenkomt de laatste tijd? Houd het in de gaten en noteer elke dag op z’n minst je dagkaart en/of de kaarten in je legging – al is het enkel bij naam en met de desbetreffende positie of je eventuele vraag. Wie weet valt de kaart (het ‘puzzelstukje’) na een tijdje wel op z’n plaats en weet je er een extra les of boodschap uit te slepen.

 

Geef je kaarten een ‘Make-Over’

Zijn er kaarten waarbij je gevoelsmatig toch een beetje terugdeinst? Kaarten waarbij je niet zo blij bent ze te zien? Pak al deze kaarten er eens bij en bekijk en bestudeer ze goed. Elke kaart heeft namelijk ook een positieve(re) betekenis – ontdek deze en noteer alle positieve betekenissen bij de kaartnaam in je Tarot Journal. Pak er gerust een (of meerdere) gidsjes/interpretaties bij wanneer het je toch best lastig valt.

 

Herkenbare Hofkaarten

Er wordt gesteld dat een hofkaart meestal een persoon in je leven symboliseert. Dat hoeft natuurlijk niet zo te zijn, maar wanneer je een link legt tussen een hofkaart en een karakter dat je persoonlijk kent kan het geen kwaad deze associatie even te noteren – Het liefst met een uitleg natuurlijk. Misschien identificeer je zo maar één kaart, misschien kan je het hele hof een naam geven!

 

 

Tarot Studie

 

In Deel 1 kwam ik al op de proppen met het idee een ‘Tarot Studie’ op poten te zetten. Gezien de overvloed aan onderwerpen en richtingen die je op kan gaan in je Tarot onderzoek kan het in deze vast geen kwaad je Studie (kort) voor te bereiden..

Vakken: Stel een vakkenpakket samen. Voorbeelden zijn: numerologie, symboliek, historische achtergrond, invloeden vanuit andere (spirituele) tradities, astrologie, leggingen en ga zo maar door.

Lesmateriaal: Ga na of je genoeg informatiebronnen kan vinden voor ieder vak en noteer of sla de link/bron op. Boeken zijn natuurlijk ook uiterst geschikt, mocht je die luxe hebben.

Lesrooster: Leer je liever ‘door mekaar’ vanwege de afwisseling of wil je al je aandacht bij één vak per keer houden? In dat laatste geval is het handig na te gaan welke volgorde vanzelfsprekend is.

Wanneer je Tarot Studie flink aanslaat en je de smaak te pakken hebt is het natuurlijk ook een optie aanvullende opdrachten/huiswerk of extra vakken toe te voegen.

 

Of het idee van een studie je aanstaat of niet: Tarot blijft een leerproces. Hoe je het aanpakt is geheel aan jou. Leer je liever al doende? Of heb je wel wat aan bovenstaande ideeën?

 

Hoe dan ook: Een vruchtbare Tarot – Reis toegewenst! :)

 

 

Heb jij nog een Tarot Journal idee dat er ook bij moet staan?

Met welk idee ga jij wellicht aan de slag?

 

Volg:
Anne

Hi! Mijn naam is Anne (26) • Nieuwsgierig – Chaoot – Cat Lady – Tarotiste – BuJo-Addict – Pagan – Samenwonend – Uitpluizer – Filosoof-ish (etc) • Altijd blij met jouw ‘2 cents’, dus laat vooral een berichtje achter :)

Share:

15 Reacties

 1. 2 mei 2017 / 08:00

  Dat van die brief schrijven kende ik nog niet. Dat ga ik zeker meenemen als ik nog eens een ligging doe voor andere of voor mezelf.

  Aum Shanthi

  • Anne
   2 mei 2017 / 08:04

   Ah, leuk dat je wat aan m’n idee hebt! :)
   Trouwens, wanneer je reageert blijft je reactie eerst even in de wacht staan, ‘n tweede keer reageren is dus niet nodig – sorry als dat onduidelijkheid gaf ;)

   • 2 mei 2017 / 08:12

    Ik zag het niet verschijnen daarom dacht ik dat ik niet op de submit had gedrukt :-)

    Zeker en vast heb ik daar iets aan.

    Aum Shanthi

 2. 2 mei 2017 / 08:17

  Het lessenrooster vind ik een fantastisch idee! Binnenkort sluit ik mijn voorstelling met de tarotkaarten af en ik wil ze dieper gaan bekijken in combinatie met astrologie. Ach zo houden we onszelf wel van straat ;)

  • Anne
   2 mei 2017 / 08:19

   Haha, precies :) Ik vind astrologie maar lastig.. die bewaar ik nog ff ;) Heel veel succes/plezier ermee!

 3. 2 mei 2017 / 19:17

  Euh, het enige wat op een ‘tarot journal’ lijkt wat ik doe, zijn die incidentele tarotblogjes. XD Een studie samenstellen is best een goed, en interessant, plan. Misschien voor na deze opleiding, haha.

  • Anne
   3 mei 2017 / 09:20

   De eeuwige student XD Al hoef je je niet druk te maken om examens e.d. – Hooguit om de legging die je voor mij gaat uitvoeren *Insert Grin*

   • 4 mei 2017 / 12:45

    Legging voor jou… Wait whut. :O Zou wel een ideaal ‘examen’ zijn na een cursus, maar… Dan moet jij eerst die cursus opstellen en mij dingen aanleren enzo. XD Good luck with that. :P

    • Anne
     4 mei 2017 / 13:08

     o.0…*fck*
     Oké maar eerst je echte studie hè xD *koopt zichzelf nog wat tijd* ;)

 4. 4 mei 2017 / 10:25

  Ik denk dat jij hier al een heel mooi beeld geeft wat je er allemaal mee kunt, maar ook het doen ervan. Weinig op aan te vullen wat mij betreft.

  :D

  X

  • Anne
   4 mei 2017 / 10:52

   Yess ‘Mission Accomplished’! haha ;) Xx

 5. 4 mei 2017 / 10:55

  Whahaha ja, jij kent nu mijn dilemma over dagelijks met kaarten werken, maar het is inderdaad cruciaal, en verder, bijna alles wat je hier vertelt heb ik in den beginne ook gedaan, wat nieuw is voor mij… de brief schrijven, daar bleef ik even stil ;-)

  X

  • Anne
   4 mei 2017 / 11:02

   T bleek idd nog ‘n hele kluif om met wat origineels te komen :P De Brief heb ik tijdens het schrijven bedacht, dus ik heb het zelf nog niet uitgeprobeerd, maar ‘t leek me (in sommige gevallen) wel een nuttig idee.. En ja, ik weet opeens eens stuk meer over waar sommige reacties vandaan komen, best handig én erg leuk :)

 6. 5 mei 2017 / 08:32

  Oh voor jou dus ook erg nieuw, ik zie eventueel al toepassingen op andere zaken, maar dan refereer ik terug naar het boek The Magic ;-) Bij die oefeningen zit het ook ergens, maar dat kan ook uitgebreid worden natuurlijk :D

  X

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.