Het Tarot Journal [2]

Het Tarot Journal [2]

Ik gaf in de post Het Tarot Journal I al aan dat ik nog niet klaar was met het onderwerp ‘Tarot Journaling’, dus bij deze het vervolg! In deel 1 heb ik uitgelegd wat een Tarot Journal is en wat voorbeelden van wat je erin kwijt kan.
In deze post ga ik iets verder in op de (dagelijkse) praktijk.

 

Dagelijks Ritueel

In het Tarot Journal hoef je natuurlijk niet dagelijks te schrijven, al kiezen veel mensen daar wél voor. Als je je afvraagt waarover je nu elke dag zou kunnen schrijven, biedt deze post je misschien wel wat ideeën.

Zo leg ik elke dag 1 Dagkaart of een Dag-legging (3 kaarten). Hetgeen wat ik uit die kaart of Dag-legging haal schrijf ik meestal op in mijn ‘normale’ Journal – Grotere leggingen of leggingen die me net iets meer vertellen/raken documenteer ik in mijn Tarot Journal. Het is aan jou welke (soorten) leggingen je documenteert en waar, al is het Tarot Journal natuurlijk érg handig in deze ;)..

 

Reflectie – Patronen

Elke legging is anders (bij telkens een legging bestaande uit 3 kaarten zijn er al 3.651.648 combi’s mogelijk!), maar terwijl je dagelijks -of op z’n minst regelmatig- legt, beginnen je er vaak vanzelf patronen op te vallen.

 

Zo kan het zijn dat hetzelfde thema telkens terugkeert, of dat er bij de meeste leggingen (met meerdere kaarten) meestal een hofkaart, ’grote arcana-kaart’ of een bepaald cijfer, element of andere associatie/kenmerk opduikt.

Neem die informatie ten harte en ga op onderzoek uit! Zo’n beetje elk aspect van een kaart heeft een diepere achterliggende betekenis die je wellicht wat meer kan vertellen.

 

Tip – De Schaduw Kaart

Na het schudden en kiezen van de kaarten kan je -als het idee je bevalt- de kaart die zich op dat moment onderaan in het deck bevindt even apart nemen.

 

Deze kaart, ‘de Schaduw Kaart’, zou je namelijk meer kunnen vertellen over wat er zich in je on(der)bewuste afspeelt en kan daarmee dus ook invloed hebben op het antwoord/advies/inzicht dat de legging die je zojuist hebt uitgevoerd je biedt.

Ook kan je meer inzicht verkrijgen door in je Tarot Journal een overzicht te maken van de Schaduw Kaarten, weer door middel van het herkennen van patronen óf door de verbanden tussen deze kaarten te herkennen.

 

Lessons Learned

Ik kan het je ook écht aanraden om de lessen die je opdoet tijdens je Tarot-Reis meteen in je Tarot Journal te noteren. Zo creëer je een database aan Tarot Tips waar je nog lang van kan profiteren.

Benieuwd naar mijn mini-database aan tarot tips? → *Klik*

 

Tarot – Law

De opgedane lessen kunnen ook dienen als inspiratie voor je eigen ‘Tarot Regels’.

 

Bewust of onbewust zal iedere Tarotist er wel een paar -voor zichzelf- hebben. Zo mag ik -van mezelf- nooit meer dan 3 ‘bonus-kaarten’ rapen en moet ik het doen met de kaarten die ik -op gevoel- heb gekozen (lees hierover meer op de Tarot-Tip Pagina). – Geen ‘opnieuwtjes’/valsspelerij!

 

Regels herzien

Natuurlijk zijn de regels niet meteen in steen gebeiteld wanneer je ze in je Tarot Journal noteert. Het is immers een proces!

 

Zo had ik tijdens mijn eerste 10 jaar aan Tarot-leggen de sterke overtuiging dat je door geld te vragen voor een legging, de kwaliteit en integriteit van de legging en het leggen ernstig zou schaden.

Tegenwoordig snap ik wel dat sommige mensen tóch een vergoeding vragen.. Zelf ben ik met een grote legging -voor een ander- zeker anderhalf tot twee uur bezig. Wanneer je erop let dat je niet gaat ‘pleasen’ en je geen loze beloften maakt (er bestaat geen ‘garantie’ in de tarot), is het nu in mijn ogen oké wanneer je toch een kleine vergoeding vraagt ;)

 

Vragen

Sommige tarotisten kiezen ervoor de kaarten een vraag te stellen, zoals bijvoorbeeld:

 

“Wat is de verstandigste keuze?”
“Waar moet ik op letten?”
“Welke invloeden spelen er in deze situatie?”

Dit kan prima werken, al kies ik er zelf vaak voor de kaarten voor ‘voor zich’ te laten spreken. Zo nu en dan heb ik stiekem wel een vraag in mijn hoofd, maar ik neem het niet als uitgangspunt.

Wanneer je ervoor kiest wél een vraag te stellen, vermijdt dan onzin zoals:

 

“Wanneer ga ik dood?”
“Hoe win ik de loterij?”
“Wie is mijn ware liefde en wanneer ontmoet ik hem/haar?”
“Hoe kan ik hem/haar verliefd op me laten worden?”                                         Enzovoorts.

 

Tarot Doel

Er zijn veel zaken waarbij de Tarot je van dienst kan zijn.

 

Zo kan je een kaart kiezen/trekken als focus voor een meditatie. Of je gebruikt een kaart met een bepaalde passende betekenis bij een ritueel of gebed. Ik gebruik de kaarten soms zelfs als inspiratiebron voor een post!

Maar meestal -ten minste; in mijn geval- worden de kaarten ingezet om inzicht te verkrijgen in zowel de situatie als in de persoon (waarvoor de legging dient) zelf. Wat de kaarten dan vaak ook meteen bieden is een ‘advies’: meestal een idee of overzicht van de mogelijkheden en duidelijkheid in hoe daarmee om te gaan/in te kiezen.

De toekomst voorspellen (zoals bij de ‘onzin-vragen’ het geval is), is -in mijn ogen- geen Tarot-aangelegenheid. De Tarot kan je echter wel een ‘losse’ indicatie geven van de mogelijke gevolgen van eventuele keuzes.

 

Je Tarot Doel kan je ook noteren in je Tarot Journal. Wanneer je meerdere Tarot-Doelen hebt kan je ook van iedere ‘uitkomst’ verslag doen om je Journal zo compleet mogelijk te maken :)..

 

Het Tarot Journal – Deel 1
Het Tarot Journal – Deel 3

Tarot Tips


Volg:
Anne

Hi! Mijn naam is Anne (26) • Nieuwsgierig – Chaoot – Cat Lady – Tarotiste – BuJo-Addict – Pagan – Samenwonend – Uitpluizer – Filosoof-ish (etc) • Altijd blij met jouw ‘2 cents’, dus laat vooral een berichtje achter :)

Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.