Sleurverslag

Sleurverslag

Tot nu toe verschenen er vooral (of eigenlijk alleen maar) logjes in de informatieve (en vooral ook zweverige) sfeer op mijn pasgeboren notitieblog. Alle ‘klassiekers’ staan inmiddels on line – en dat voelt toch best goed :) Maar omdat ik mijn lieve -steeds lief meeverhuizende- lezers geen doodse verveling wil bezorgen als dank, schrijf ik vandaag weer ‘ns lekker over mijn spectaculair spannend leventje *straight face*.. :P

Maar serieus: hartstikke bedankt dat je nog meeleest!

– Dan nu een verslag van mijn sleur ;)

 

Geschikt

We leven in spannende tijden. Tenminste; de mensen die net zoals ik in de nieuwe regeling van de Wajong zitten. De ‘oude Wajongers’ zitten vooralsnog safe, maar voor de nieuwelingen – (gedeeltelijk) arbeidsongeschikt en in de Wajong sinds ná 2010- is de tijd van de herkeuringen aangebroken: Zo veel mogelijk mensen moeten weer aan het werk gezet worden – dus zijn de criteria wat versoepeld en is iedereen die (volgens ’t UWV) minstens 4 uur per dag inzetbaar is (en zeker ’n vol uur zonder begeleiding kan) ‘geschikt’.. – Om te werken, welteverstaan.

In 2015 kreeg ik de aankondiging van de herkeuringen. Na wat rond speuren op het webs was duidelijk dat bij veel mensen de wanhoop compleet raakte.. Wat ook duidelijk werd was dat ’t nog wel even zou duren voor de herkeuringen goed en wel afgerond zouden zijn.

Pas afgelopen december kreeg ik dan ook pas weer bericht: Een brief van ’t UWV waarin stond medegedeeld dat ik kan werken. Ik kreeg als ik ’t me goed herinner 3 opties om aan te kruisen:
-1: Ik ben het hier niet mee eens
-2: Ik ben het ermee eens
-3: Ik weet niet of ik het ermee eens ben

Na optie 3 aangekruist te hebben (met de toelichting dat ’t me niet helemaal duidelijk was hoe ze op hun conclusie gekomen waren en wat die conclusie nu precies inhield) was het afwachten geblazen.

4 maanden later kreeg ik een belletje van ’t UWV: “Wat doe je zoal op een dag?”
“Uhm.. aanrommelen in ’t huishouden, schrijven en bloggen.. dat was ’t wel zo’n beetje.” Na wat vragen werd me duidelijk dat ze niet eens navraag bij mijn behandelaren hadden gedaan, en werd hén duidelijk dat ik 4 uur per dag kan werken. In principe dan. Hè.

Begrijp dat het hier puur om het vermogen gaat; niet om daadwerkelijk kans maken op de arbeidsmarkt en zeker niet om eventuele gevolgen voor de gezondheid naar aanleiding van het werken zelf.

Wat ik hiermee moet? Ik weet t (nog) niet.. Maar het ‘verlossende’ antwoord is nu dan toch binnen.

 

 

Appeltje, eitje

Ook was het even spannend wat betreft mijn gezondheid.. Afgelopen januari bleek uit mijn bloeduitslagen o.a. dat ik tegen suikerziekte aan zat te hikken. Vandaar dat ik laatst weer als speldenkussen mocht dienen *wooptiedoo* !

Gisteren kreeg ik de uitslagen te horen van die laatste bloedtest: Geen suikerziekte, maar juist flinke verbeteringen!

Maaaaar… Mijn cholesterol blijkt nu gevaarlijk hoog. Hartaanval-gevaarlijk zeg maar. Dit komt grotendeels door mijn medicatie, maar ook door mijn dieet en de erfelijke factor (die al vrolijk alle generaties voor mij de boel voor mijn familie aan vaders kant heeft lopen verzieken). Omdat stoppen met mijn medicatie geen optie is, is het nu zaak dat ik flink ga diëten – toevallig een hobby van me.. *ahem*

Maar even welbeschouwd: ’t was al tijden een waarheid die als een zeekoe in een opblaasbadje rondzwom. Daarbij het ik niet zo heel veel zin in nóg meer medicatie, en staat t idee om eerst de boel te proberen te managen met gezond eten me toch stukken beter aan.

*wish me luck*

 

 

Kattig

En alsof er nog niet genoeg verandering plaatsvindt hebben de katten besloten dat ze het na dik 8 jaar knuffelen en spelen -zie foto- toch maar niet meer met mekaar kunnen vinden.. Hele plukken Meesje dwarrelen door t huis – Meesje is mijn lief beesje, dus daar was ik niet zo heul blij mee, zoals je vast begrijpt. Daarbij wordt Mees nogal opstandig als haar reputatie in gevaar komt, dus wordt de bank langzaam kaal-geklauwd.

Al meerdere keren ben ik wakker geworden van het zoetgevooisde gekrijs van -wat ik eerst dacht- een zwerfkat. Mees hád ’t niet meer toen Aiden opeens besloot dat ‘ie geen mietje meer wilde zijn.

Vandaar dat er nu een raar riekende diffuser in ’t stopcontact hangt – ’t spul heet Feliway Friends en zal mijn kattenmatties weer herenigen *slaat kruisje*

Dus ja, dat wordt diëten, werk zoeken en feromonen snuiven  *klaag, klaag*

 

 

Is er bij jou nog wat spannends/ongebruikelijks aan de gang?

En ehm.. Tips? Anyone? x)

 

Volg:
Anne

Hi! Mijn naam is Anne (26) • Nieuwsgierig – Chaoot – Cat Lady – Tarotiste – BuJo-Addict – Pagan – Samenwonend – Uitpluizer – Filosoof-ish (etc) • Altijd blij met jouw ‘2 cents’, dus laat vooral een berichtje achter :)

Share:

14 Reacties

 1. internettoerist
  11 mei 2017 / 20:18

  Misschien een tip in verband met de katten…. Je kan er ook mooie pantoffels van maken. x) ;-)
  Grapje hoor! …. Straks maak jij nog een dekbed van mij…. *oops*
  (Voorzichtig internettoerist !!! )

  Vriendelijke groet ;-)

  • Anne
   11 mei 2017 / 20:33

   Ik stuitte laatst toevallig op een filmpje waarin katten hoedjes droegen van hun eigen vacht, daar zag ik de humor ook wel van in :P Mees is maar klein, dus sloffen zijn helaas niet haalbaar.. Dan zal ik jou toch lief moeten aankijken xD (m’n dekbed is namelijk nog prima!)
   Groetjes :)

 2. 11 mei 2017 / 22:41

  Oh wat een teringzooi kan het leven zijn… Sterkte met de dieet-herkeuring kwestie…

  Hier overigens ook niet saai. Altijd wel iets dat tegen valt of misgaat. Maar de geven de moed niet op en ploeteren gewoon lekker verder (net als de rest van de wereld denk ik ;) )

  • Anne
   11 mei 2017 / 23:42

   Dankjewel ;) Ik ben bang dat je gelijk hebt, ‘t vaarwater blijft nooit echt lang lekker rustig. Das t leven.. *challenge accepted* :P

 3. 12 mei 2017 / 11:26

  Hou de moed erin met alles ook met het gedrag van je poezen.
  Na moeilijke tijden komen er altijd goede tijden.
  Wat je kan doen voor je cholesterol. Dagelijks een handje vol walnoten of cashewnoten neten

  Aum Shanthi

  • Anne
   12 mei 2017 / 14:42

   Komt goed Shivatje, dankjewel! Ook voor de tip – Jammer alleen dat ik zwaar allergisch ben voor noten (een handjevol overleef ik niet o.0), maar lief dat je meedenkt :) De katten zijn al een stuk rustiger, of gewoon stoned van de feromonen haha, ‘t middeltje doet in ieder geval z’n werk en daar gaat t om ;)

   • shivatje
    12 mei 2017 / 15:04

    Dan moet je het zeker niet doen. Wil nog veel van je lezen 😊
    Ik zie je poezen al stoned rond huppelen hihi

    Aum Shanthi

 4. 13 mei 2017 / 10:10

  Ja, dat Feliway, wat doet dat nu precies, zie het nu telkens op tv, geen idee hoe, wat en waar, en wat het nut ervan is, hahaha

  En die herkeuringen, volgens mij kijken ze nergens naar, was bij mij ook zo, oh klein beetje maar? Nee, heel erg, kan mijn huishouden al niet eens bijhouden… laat staan… uh kunt gewoon weer full time aan de slag, right? Er was nog niet eens een diagnose en ik liep nog bij een specialist in het VU in Amsterdam…. kortom, i’m wishing you luck!

  X

  • Anne
   14 mei 2017 / 10:44

   Dankjewel, ‘t is wat ook hè..
   De Feliway zou feromonen/geurtjes verspreiden die de kat op ‘t gemak stelt. Met t verhuizen hebben we t ook ingezet. Voor deze kwestie hebben we een andere variant aangeschaft, die ook goed werkt. Maar wat blijkt? Ik ben dr allergisch voor xD Wilde je gisteren al beantwoorden maar m’n ogen zaten gewoon dicht.. net ging r n lichtje bij me branden en heb ik de Feliway maar uit t stopcontact geraakt. Hopen dat t goed blijft gaan :P

 5. 14 mei 2017 / 10:47

  Ah zo… nou kat is wel op gemak hier, gisteren weer catnip voor hem mee genomen uit het park, hahaha ;-)

  Minder dat je er allergisch voor blijkt, en rustig aan hoor, ik zie het vanzelf in mijn mail, een antwoord ;-)

  X

 6. 17 mei 2017 / 18:06

  Aanvechten die handel! Ofzo, geen idee hoe dat moet, hehe.
  Gelukkig geen diabetes! Da’s toch een goed nieuwtje. ;) Cholesterol… Tja, diëten blijft hels. Ik overweeg om naar de sportschool te gaan. Met nadruk op ‘overweeg’; is al meer dan ‘ik sport niet’. XD
  Ben trouwens benieuwd of de kattenferomonen helpen. Misschien heeft Aiden last van de overgang? Hebben katten die? Mannelijke katten? Hmm… XD

  • Anne
   17 mei 2017 / 18:51

   Ik zou in principe bezwaar kunnen maken, maar gezien de wel heel losse/lage criteria maak ik weinig kans. Als je een theepot kan vasthouden, kan je immers als koffie/thee-dame in een bejaarden tehuis werken – simple as that -_-” Er wordt puur en alleen naar je vermogen gekeken. En zoals de UWV-dame zei: als je kan bloggen kan je ook werken. hèhè..

   De dokter heeft me trouwens medische fitness aangeraden, als ik mijn zorgverzekeraar zo ver krijg tenminste. Poep-duur; een personal trainer en al. We’ll see.. Ik ben er ook geen fan van :P.. Ondertussen wordt ik gek van ‘t ‘ongezond-vreet-tekort’ en ook ‘n beetje van de katten. Mijn allergie speelde namelijk nogal op van de Feliway: 2 dagen met dicht gezwollen ogen gelopen xD Dus dat ding eruit getrokken en nu hopen op t beste. Wat betreft alles, eigenlijk :’) En de overgang zou ge-wel-dig goed uit komen – maar dan vooral voor mees. Misschien dat Aiden haar afgelopen ‘periode’ nog niet vergeten is ofzo xD

   • 17 mei 2017 / 21:27

    Bloggen is ook echt hard werken (oké, voor sommigen wel)… Damn. Wat een BS!
    Medische fitness? Het klinkt alleen al duur. o.O Basic Fit is 20 per maand, dus dat is nog te overzien. Beetje apparaten slopen, hell yeah. XD Maar als de doc het aanraadt, misschien toch maar even uitzoeken hoe en wat. En Becel eten – cholesterol verlaging in een kuipje. Volgens het kuipje dan hè… :P Je kan ook ongezond eten beperken i.p.v. helemaal te verbannen. Let op porties en zorg dat je genoeg vitabombs binnen krijgt, dan kun je ook soms wel chips, choco, of patat naar binnen werken. ;)
    Gehehehe, volgens mij krijgen katten geen overgang, helaas! Of, Aiden heeft ontdekt wat ‘puberen’ is, hehe. Sterkte anyways! als je er zo heftig op reageert, misschien dat spul toch maar laten liggen?

    • Anne
     17 mei 2017 / 21:36

     Geloof me, de feliway ligt al lang te verstoffen xD Ik moet mijn verzekering dus heeeel lief gaan aankijken voor die fitness (en dreigen met hartklachten enzo), want t kost idd wel n paar duiten.. Maar gewone fitness gaat niet of is te gevaarlijk vanwege mijn hartslag en artrose en de hele handel :’) T eten gaat best goed, alleen de avonden zijn lastig – vandaar dat ik nu achter t lapje zit ipv op de bank ;) En nu je ‘t zegt: ff Becel scoren xD Vind boter vreselijk ranzig maar ik weet t vast wel ergens in te moffelen :P

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.