Link Love [1]

Link Love [1]

Na een aantal keren beloofd te hebben een lijst aan blogs te publiceren die ik zelf graag volg, kom ik nu mijn woord (eindelijk) na!

Ik heb een [1] achter de titel gezet omdat ik de complete lijst wel érg lang vond. Als ik er aan toe kom verschijnen er dus nog meer delen ;)

Deel [1] bevat een lijst bestaande uit 10 van mijn favoriete Engelstalige blogs (hoewel genummerd – in willekeurige volgorde):

 

 

1   LonerWolf .com

De blog ‘LonerWolf’ volg ik het langst van alle Engelstalige blogs die ik regelmatig bezoek. Het is een spiritueel blog en dé blog bij uitstek als je meer wilt weten/wilt beginnen aan ‘Soul Work’. De gratis e-books die je krijgt in ruil voor je e-mailadres (gevolgd door frequente -maar niet al te ‘spammerige’- updates in je mailbox) kunnen daadwerkelijk van pas komen en de onderwerpen die de auteurs (Luna en Sol) aansnijden zijn uiteenlopend – toch weten ze van alle logjes een samenhangend geheel/blog te maken.

Ik moet toegeven dat ik het soms niet helemaal eens ben met hun logjes, maar zelfs uit de (voor mij ‘iets te zweverige’/’iets te ver van mijn overtuigingen vertoevende’) teksten valt vaak nog heel wat zinnigs te halen.

Ook leuk: LonerWolf biedt een heel scala aan (vaak gratis) tests die je de mogelijkheid bieden meer over jezelf te weten te komen óf gewoon om op een vermakelijke manier je tijd te verdrijven .. ;)

 

 

2   HeySigmund .com

Met de tagline “Where the Science of Psychology Meets the Art of Being Human” (waar de psychologische wetenschap en de kunst van ‘het mens zijn’ elkaar ontmoeten) weet Karen Young (de auteur van de blog) de essentie van haar schrijfsels mooi en treffend te schetsen.

De quote bovenaan haar ‘about-page’ –“Because sometimes the only diagnosis is ‘being human'”– spreekt mij persoonlijk (met m’n rugzakje aan -soms waardeloze- stempels) enorm aan.

Op HeySigmund wordt het laatste nieuws en de nieuwste research-bevindingen op het gebied van psychologie (en alle domeinen eromheen) op een heerlijk lezende én toegankelijke manier gebracht en beschreven.

Of je nu zelf ‘probleempjes’, ‘stempels’ of ‘een rugzakje vol’ hebt of niet – de blog is voor iedereen wiens interesse ook maar een beetje uit gaat naar psychologie rete-interessant!

 

 

3   ChristieInge .com

Aanvankelijk vooral benieuwd naar haar kijk op persoonlijke groei, spiritualiteit en/in combinatie met alchemie, heb ik mijn e-mail adresje ingeleverd in ruil voor een (gratis) mini-cursus (in alchemie, that is..).

Naast dat het een leuke én leerzame cursus bleek -of ik het nu eens was met haar ‘alchemische opvatting’ of niet (op sommige vlakken een twijfelgevalletje – nog..)– is het ook gewoon een aardig mens dat graag/beleefd je vragen beantwoord, mocht je ergens tegenaan lopen.

Zelfs over haar verleden is ze erg open – ondanks ze wenkbrauwen die ze er vast en zeker mee weet te rijzen. Alleen dat kan ik al enorm bewonderen. Ook geeft het haar artikelen net dat beetje geloofwaardigheid / ervaringsdeskundigheid dat je toch nodig acht wanneer het om ‘coaching’ gaat.

 

 

4   ADDitudemag .com

Alles over AD(H)D – waaronder feitjes die voor mij (als vermoed ADD-er) een hele hoop verklaren / hebben verklaard. Bij zo het lezen van zo ongeveer elk artikel mag ik wel een kleine openbarig ervaren.

Een dikke aanrader wanneer je zelf een AD(H)D-mind hebt of wanneer je meer wilt weten over de diagnose (bijv. vanwege een geliefde met AD(H)D)!

 

 

5   BenebellWen .com

Benebell is een dame die van verschillende markten thuis is – maar dan ook echt thuis.. Ze heeft al twee boeken op haar naam staan; namelijk: “The Holistic Tarot” en “The Tao of Craft”. Of het wat is kan ik je niet vertellen – de boeken heb ik (nog) niet gelezen. De blog bezoek ik wél met regelmaat, vooral dankzij haar gedetaileerde en leerzame logjes over (o.a.) tarot, astrologie, feng shui, numerologie en Tao.

Ook biedt Benebell readings. Tijdens een actie heb ik daar gebruik van genomen door de “Chiron, Lilith & Selena” reading aan te schaffen – waarop ik een netjes uitgewerkt en uitgebreid verslag van de reading heb ontvangen. Alhoewel ik haar bevindingen iets te koppig vond vasthouden aan mijn sterrenbeeld (steenbok), heb ik er toch een en ander uit kunnen halen.

Los van of je nu gebruik maakt van haar (uitgebreide) service – alleen de blog kan je al flinke tijd bezig houden en een hoop wijzer maken.

 

 

6   imajnearth .com

Imajnearth is een blog geschreven door Mary-Anne, die de overtuiging aanhangt dat wanneer je verbinding maakt met ‘de wildernis’/je ‘wilde kant’ (of: het Geheel) – je zo op een eenvoudige manier ‘in tune’ komt/blijft en dus een zo aangenaam mogelijke mindset weet te bereiken.

” imajnEarth is about nurturing and creating conscious habits, actions, and mindsets to make a difference”
(“imajnearth gaat over het voeden en creëren van bewuste gewoonten, acties en ‘mindsets’ om zo een verschil te maken”)

De blog helpt je om jezelf te ‘verwilderen’ naar ‘wie je wilt zijn/echt bent’ door middel van inspirerende logjes die ik zelf erg graag lees.

 

 

7   cafeastrology .com

Mijn ‘go to-guide’ wanneer ik iets wil weten over astrologie – dat ik kortgeleden aan mijn persoonlijke studie-lijst heb toegevoegd. Ik weet dus nog lang niet waar astrologie allemaal om gaat, maar ik krijg de indruk dat er op CafeAstrology niets tot weinig wordt overgeslagen.

Alles wat ik tot nu toe heb opgezocht wordt vreselijk uitgebreid en gedetailleerd uitgelegd – en is door zelfs voor mij te begrijpen!

*Mijn 1e Astrologie-logje*

 

 

8   BulletJournal .com

Het Bullet Journal is “het analoge systeem voor de digitale wereld”, zoals je op de ‘home-page’ meteen wordt verteld. Het Bullet Journal-systeem is ontworpen door Ryder Carroll, en bulletjournal.com is zijn/de officiële ‘bujo’-site.

Alles met betrekking tot het Bullet Journal wordt er dus netjes en duidelijk uitgelegd, hier en daar met behulp van een filmpje (sowieso -veel- afbeeldingen!). Maar natuurlijk wordt het niet alleen bij de basics gehouden en kan je er ook een hoop inspiratie op doen (aan de hand van persoonlijke verhalen, bijvoorbeeld).

Voor meer inspiratie is Pinterest (natuurlijk) onmisbaar. Mocht je meer Bullet Journal-blogs willen bezoeken dan vindt je in *dit logje* mijn persoonlijke lijst aan favorieten.

 

 

9   Labyrinthos.co/blogs

Labyrinthos is voornamelijk een ‘tarot-school’, maar biedt ook veel interessante artikelen over tarot! Daarbij komt de filosofie die Labyrinthos aanhangt voor zover ik kan inschatten overeen met mijn eigen ‘tarot-filosofie’ (iets dat lang niet altijd het geval is met tarot-blogs, al zal ik ze er niet meteen om afdanken!).

De quote:

“We consist of everything the world consists of, each of us, and just as our body contains the genealogical table of evolution as far back as the fish and even much further, so we bear everything in our soul that once was alive in the soul of men.”

Hermann Hesse, Demian

– die Labyrinthos als inleiding tot hun filosofie gebruikt, wilde ik jou ook niet onthouden. Vooral het feit dat Labyrinthos zich niet bezighoudt met divinatie (het voorspellen van de toekomst) is voor mij een verademing in de tarot-blog-wereld.

 

 

10   TheMighty .com

“We face disability, disease and mental illness together”

– vat als tagline de inhoud van themighty.com wel zo’n beetje samen.

Aan de hand van persoonlijke verhalen (ingezonden door lezers/leden) en informatie verstrekking helpt de site/community enorm mee aan het creëren van ‘awareness’ en aan het bieden van een uitlaatklep/(h)erkenning aan iedereen met een handicap, ziekte, psychische ziekte en/of een combinatie aan ‘uitdagingen’.

Hoewel ik het een geweldig initiatief vind (net zoals vele anderen, de community telt al zo’n miljoen actieve leden(!)), wil ik je er wel voor hoeden te veel te generaliseren. Ik zie bijvoorbeeld vaak een verhaal voorbij komen van een lotgenoot (iemand met eenzelfde ‘stempel’ als ik heb, dus) – waar ik me dus -verre van- in kan vinden.

En dat is ook meteen wat de blog laat zien: iedereen is een eigen ‘ik’, en ook al verschillen al die ‘eigen-iks’ op het eerste oog wellicht enorm – we hebben allemaal een verhaal dat ons juist verbindt!

 

PS: Links zijn ‘los’ weergegeven om ‘blog-huishuidelijke’ redenen

 

 

Volg jij (een) blog(s) die je aan kan raden?

Let me/us know!

 

Volg:
Anne

Hi! Mijn naam is Anne (26) • Nieuwsgierig – Chaoot – Cat Lady – Tarotiste – BuJo-Addict – Pagan – Samenwonend – Uitpluizer – Filosoof-ish (etc) • Altijd blij met jouw ‘2 cents’, dus laat vooral een berichtje achter :)

Share:

3 Reacties

 1. 13 januari 2018 / 08:41

  ik denk dat ik er wel al eens over geblogd heb wat ik volg, zeker de YouTubers. Misschien moet ik het nog eens opnieuw doen want inmiddels is er veel veranderd! Wie ik zelf nog graag volg is Jessica Dumas (https://jessicadimas.com) . Zij schrijft over zelfliefde en alles wat daar bij hoort, echt een aanrader en gevonden via pinterest :)

  • Anne
   13 januari 2018 / 08:50

   Die naam heb ik al wel eens voorbij zien komen inderdaad! Pinterest = mijn Blog-Index, haha.. Suzanne Heyn staat bijv. ook op mijn lijstje, maar ik vind de nieuwe attitude die ze zich heeft aangemeten een beetje ongemakkelijk (wennen, miss?). Maar wie weet.. heb je er iets aan (beetje in het zelfde straatje) ;) Aan YouTube doe ik niet zoveel, ik lees liever.. Ik heb je lijst-logje wel opgeslagen (ergens, geloof ik 0=) ), maar ben meestal in de mood voor stilte en letters :P Toch ben ik heel benieuwd naar je update, en eens wat nieuws proberen kan ook geen kwaad!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.