Is dit alles?

Is dit alles?

Heej..

Het liefst zou het ‘hogere’ in mij het ‘hogere’ in jou groeten, maar hare majesteit lijkt nog te liggen snoozen..

 

Het

Zo nu en dan wordt ‘het’ even wakker -geen idee hoe ik ’t eigenlijk moet noemen.. intuïtie? het ware ‘zelf’?- .. Op zo’n moment mag ik een bepaald soort rust ervaren en inzichten op doen die de boel enorm  ophelderen. Maar al snel beginnen mijn gedachten over alledaagse zorgen door te zagen.

Soms is één zorg al genoeg en doet ‘het’ meteen weer een dutje. De ‘mini-openbaringen’ worden net zo diep begraven als de plek waar ze vandaan kwamen (zo stel ik het me in gedachten voor). Wat zou ik ze graag vaker hebben, die momenten waarop ik alles vanuit een helderder perspectief zie en een merkwaardige kalmte mijn zorgen even wegneemt.

 

Klef & Kots

Na zo’n moment zoals ik zojuist aan je beschreef lijkt het er meestal verdacht veel op dat ik het fijne gevoel gewoon niet mag vasthouden..; Mensen sjezen als losgeslagen botsautootjes tegen me aan in de supermarkt, zompige etensresten blijven aan mijn handen kleffen tijdens de afwas en de kat heeft zijn haarbal bij wijze van dank op mijn lievelingsvest geloosd. Frustratie -en  vaak ook zorgen- nemen het op die manier makkelijk over en eisen dan al mijn aandacht op. Ik ben het kalme, ‘heldere’ moment al lang vergeten en maak me alleen nog druk om de onbeduidende, alledaagse zaken.

 

Bezige ‘wij-tjes’

Tijd vinden voor jezelf, voor je meer diepliggende behoeften in plaats van enkel je plichten, lijkt nauwelijks prioriteit te hebben. We moeten ‘bezig’ zijn, resultaat boeken, aan verwachtingen voldoen.. Dat dat ‘bezig-zijn’ vaak niet eens tot iets wezenlijks leidt en dat die resultaten over het algemeen weinig bevredigend zijn wordt met een haast angstaanjagende nonchalance aan de kant geschoven. Ik schrijf “we” omdat ik dezelfde onvrede, leegte en onrust vaak ook bij anderen denk op te merken.

 

Alles

Hebben we dan toch behoefte aan meer?

Vragen meer mensen zich af of dit ‘alles’ is? Ik heb het sterke vermoeden dat al die ‘poeha’ waarmee de meesten van ons bezig zijn juist afleiding vormt van dat wat ‘alles’ is.. Dat de verbinding aangaan met ‘het’ (je ‘hogere ik’/’ware zelf’/intuïtie/onderbewuste -of wat voor een naam of betekenis je het ook wilt geven-) steeds tegengehouden wordt door -letterlijk- geestdodende zaken.

En dat het ‘naar binnen kijken’ steeds moeilijker wordt naarmate het ‘wereldse’ en ‘bezige’ leven je zicht vertroebeld. En ondanks dat besef ren ik mezelf vaak nog steeds voorbij, verwaarloos ik mijn band met mezelf en leef ik meer in de toekomst -of in het verleden- dan in het nu. Hopelijk komen de kalme momenten zo nu en dan nog  voorbij, zodat ik even kan opladen. Almaar rennen en ontkennen kan soms erg vermoeiend zijn..

 

 

Hoe laadt jij jezelf weer op na een drukke periode?

 

 


P.S. – Over ‘druk’ gesproken, ik heb deze week iets té veel jarige mensen om me heen o.0.. Vandaar een tussendoortje in de vorm van een Nostalgie Note.  De ‘Nostalgie Notes’ die je tegenkomt op mijn blog zijn oude logjes -eerder verschenen op een vorig blog- die ik nog steeds een plekje op mijn (nieuwe) blog waard vind. Hierboven las je het logje dat eerder verscheen onder de naam ‘Afgeleid van spiritualiteit’  [op 20 juli 2016]


 

Volg:
Anne

Hi! Mijn naam is Anne (26) • Nieuwsgierig – Chaoot – Cat Lady – Tarotiste – BuJo-Addict – Pagan – Samenwonend – Uitpluizer – Filosoof-ish (etc) • Altijd blij met jouw ‘2 cents’, dus laat vooral een berichtje achter :)

Share:

15 Reacties

 1. 22 juli 2017 / 08:20

  Veel plezier met al die verjaardagen, en ik zeg maar 1 ding, als dit in het nu nog altijd speelt… The Magic, van Rhonda Byrne, dan komen die aha erlebnis momenten en jouw vraag aan bod, over het hoe en waarom en hoe je dit zelf kunt stoppen, en wel direct zelfs ;-)

  X

  • Anne
   Auteur
   22 juli 2017 / 11:21

   Oh echt? ‘t is me iets te lang geleden dat ik ‘t gelezen heb. Toch eens gaan graven in m’n boekenstapel ;) X

   • 22 juli 2017 / 11:28

    Succes met zoeken als het er niet tussen zit, hahaha je hebt het hier in je handen gehad, je hebt dat boek niet zelf ;-)

    X

    • Anne
     Auteur
     22 juli 2017 / 12:59

     Oja, dat klopt xD Alleen ‘The Secret’.. haha, maar wat aan doen dan :P Moet ‘s n lijst gaan maken van alle aanraders ;) Roos had me trouwens wat laten lezen van (ik geloof) “Heel je Lichaam”, dat heeft me ook wel nieuwsgierig gemaakt!

     • 22 juli 2017 / 13:00

      Ah mooi zo, ja voeg Louise L. haye ook maar toe aan je lijstje :D Ze heeft meer boeken en heel je lichaam, is ook een dieper gaand boek over, hier staat het gewoon in de bieb ;-) Weet de titel alleen even niet uit mijn hoofd.

      X

 2. Zwerver58
  22 juli 2017 / 08:52

  Mooi geschreven, Anne, het ‘hogere’ zelf dat ben jij. Net zoals jij het ‘lagere’ zelf bent.
  Alleen zijn de termen hoger en lager natuurlijk verkeerd.

  • Anne
   Auteur
   22 juli 2017 / 11:21

   Ik worstelde destijds ook al met mijn bewoordingen inderdaad, gelukkig wordt er wel begrepen wat ik bedoel ;) Hoe zou jij ‘t beschrijven?

   • Zwerver58
    22 juli 2017 / 15:11

    Er is een zogenaamd hoger zelf die jij bent en welke de intuïties aanlevert. De emanatie welke uit de Bron uitvloeit, uitstraalt of hoe je het noemen wilt. Of anders gezegd: de eerste gedachte van God die jij (Anne) bent. Uit die eerste gedachte vloeit weer de fysieke Anne voort. Degene die jij in de spiegel ziet. Samen zijn ze één, dus er is niet werkelijk iets hogers of lagers. Jij bent beide! En je denken is middelaar tussen beiden.

    Maar als je -zoals je zelf al schrijft- je weer overgeeft aan je alledaagse zorgen, dan wordt je denken weer ten dienste gesteld aan je lagere zelf en je hogere zelf houdt zich ongezien.

    Respect dat jij op jouw leeftijd al van die diepgaande inzichten heb. Ik had dat niet. Maar dat brengt waarschijnlijk ook de moeilijke situatie waar in je zit met zich mee. Er is wrijving nodig om de diamant die zich in jou bevindt te slijpen. Zodat je hogere zelf zich vanzelf aan dient. Ik zou haar alleen geen majesteit noemen. Je kan en mag rustig tegen haar aan leunen, totdat je haar waarneemt als was zij een ander. Ze is nooit een stap van je verwijdert….

    • Anne
     Auteur
     23 juli 2017 / 10:17

     Oops – over je reactie heen gekeken! Ik hoop dat je gelijk hebt, dat aan het eind van dit ‘gedoe’ blijkt dat ik in het geniep een mooi geslepen glimmert ben geworden. Dat de rust binnen mijn bereik is en dat het allemaal (alsnog) een ‘hoger’ (daar gaan we weer ;)) doel bleek te hebben. Ik begrijp je uitleg, ben het er ook mee eens. In dit soort stukjes houd ik het denk ik toch op ‘hoger’ (of ten minste iets in die trend) om het niet al te vaag te maken ;) Hartstikke bedankt voor het hart onder de riem in ieder geval!

 3. Cassilda
  22 juli 2017 / 11:05

  Slapen,slapen,slapen. Ik weet dat ik zonder problemen na zulke haastige stressvolle en hellmomenten heel lang slaap. Heel lang is zeker 14/15 uur. Vol nachtmerries waar ik dan een week van moet bijkomen, maar slaap lost alles op uiteindelijk. Ergens klinkt dat weer niet zo gezond. Behoefte aan meer probeer ik tegen te gaan. Ik kan namelijk zo goed overdrijven.
  Doe rustig aan, zeker met allemaal verjaardagen 😘

  • Anne
   Auteur
   22 juli 2017 / 11:19

   Ooh wat erg dit.. Ik heb voor vandaag (2!) verjaardagen afgezegd, had gisteravond n kleine mental-breakdown bij ‘t idee alleen al :’) En precies om de reden die jij nu noemt; als ik wel was komen opdagen was ik maandagmiddag ergens pas weer aanspreekbaar. Vooral familie-bezigheden (zoals vandaag t geval zou zijn) garanderen een wazige, ietwat angstaanjagende coma. Gezond lijkt t me eigenlijk ook niet – maar hoe dan wel?

   ‘Behoefte aan meer’ formuleer ik misschien verkeerd. Behoefte aan dingen die er daadwerkelijk om doen – daar doel ik op. Die zijn m’n energie ook waard, zo stel ik me voor. Almaar energie in lege, oppervlakkige (maar oh, zo stressvolle) zaken steken brengt (ons /) mij iig nergens ;)

   ‘n Fijne/Rustige dag, Sill! :) X

  • Anne
   Auteur
   23 juli 2017 / 10:17

   Goeie Shiva! Heerlijk inderdaad, moeilijk om je op te jagen terwijl je door het bos loopt ;)

   • 23 juli 2017 / 11:57

    En de rust die je ervan krijgt.
    De zintuigen die zoveel kunnen binnen krijgen.

    Aum Shanthi

 4. 27 juli 2017 / 21:21

  Precies dit! Altijd maar druk en onrustig, haasten, stress, dingen willen bereiken, dingen moeten, maar waarvoor? Waarom? Omdat ‘de maatschappij’ zo is ingericht dat wij daarnaar moeten handelen. Merk je mijn frustratie? ghehehe…
  Ik denk ook dat veel mensen aan zichzelf voorbij gaan; maar hoe en wat dan wel de juiste manier is, I’ve got no clue. En nu is mijn brein leeg. XD

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.