Zelf energie zuiveren

Zelf energie zuiveren

Met zuiveren wordt bedoeld dat je jezelf en/of je omgeving vrijmaakt van andermans (ongewenste) energie, of zelfs negatieve energie. Het wordt bijvoorbeeld aangeraden bij een ‘beladen’ sfeer in huis, bij ‘entiteiten’ in huis (de soort die je vaak niet ziet) en bij mensen die HSP ‘zijn’, oftewel hooggevoelig (HSP staat voor Highly Sensitive Person). Gelukkig zijn er een paar tools die je zouden kunnen helpen met het zuiveren van de energie; zodat de drukkende sfeer verdwijnt en er weer ruimte is voor een positieve ‘flow’..

 

 

Witte Salie / Salvia Apiniana

 

Witte Salie staat het meest bekend om de zuiverende werking die het zou bezitten en wordt dan ook vaak ingezet bij het verdrijven van negativiteit, oftewel; zuiveren. Met zuiveren wordt bedoeld dat je jezelf en/of je omgeving vrijmaakt van andermans (ongewenste) energie, of zelfs negatieve energie. Het wordt bijvoorbeeld aangeraden bij een ‘beladen’ sfeer in huis, bij ‘entiteiten’ in huis (de soort die je vaak niet ziet) en bij mensen die HSP ‘zijn’, oftewel hooggevoelig (HSP staat voor Highly Sensitive Person).

Het geloof in energieën (zowel positief als negatief) en hun eigenschap graag te blijven ‘hangen’ is redelijk ingeburgerd, al kan het nog bestempeld worden als ‘zweverig’. Zweverig of niet, ‘sage sells’! Je kunt salie in allerlei vormen kopen; in de natuurlijke ‘bladeren in een zakje’ of ‘in een bosje gebonden’ vorm (dat laatste heet een ‘smudge stick’), in olievorm (eterisch), in zoutvorm, in wierookvorm en zelfs in de vorm van een ‘auraspray’.. waarvan de werking me niet helemaal duidelijk is (ik zie ze ook met grapefruit of bloesem eraan toegevoegd, kán lekker zijn! ;) )

 

 

Ayurveda

 

Nóg zo’n product dat beloofd jou  te zuiveren is de ‘Emotional Detox’-thee. Een Ayurvedische thee op basis van (biologische) kruiden, bloemen en specerijen van Shoti Maa. De melanges zouden gebaseerd zijn op onze chakra’s en werken harmoniserend, stimulerend en/of kalmerend. Middels haar thee probeert Shoti Maa (wat ‘kleine moeder’ betekent) de yoga en Ayurveda traditie voor iedereen toegankelijk te maken. Tóch kostte het me nog wat moeite hoor, de smaak was namelijk even wennen! Nu vind ik het lekker, maar of het ook echt helpt?.. Probeer het zelf, deze thee is namelijk redelijk betaalbaar! (Ik heb het zelf gekocht bij de Tuinen.)

 

Bergkristal

 

Nog een kleine zelf-zuiveringstip: draag een bergkristal bij je; de steen zou energetische blokkades opheffen (in onder andere meridianen, chakra’s nadi’s etc.). Doordat bergkristal de blokkades ‘losmaakt’, zal je veel water moeten drinken om de energieën af te voeren. Natuurlijk bij voorkeur water dat ‘opgeladen’ is met een bergkristal; bergkristal-water dus.

 

Zout

 

Ook zeezout kan ingezet worden bij het zuiveren.  Het zout zou de negatieve energieën in zich opnemen, handig, toch? Zelf heb ik een emmer ‘Keltisch’ zout staan, lekker ‘spiritueel’ zout, zou je denken. Het is gewoon zout, afkomstig uit Frankrijk (waar ooit eens Keltisch werd gesproken, da’s waar..) en je kunt er je friet mee bestrooien. Geef dus geen kapitalen uit aan zout, maar haal gewoon wat bij de natuurwinkel of in de supermarkt, als je al niet een vaatje in je keukenkastje hebt staan ;)

 

Palo Santo

 

Palo Santo, heilig hout, is ook een bekende zuiveraar. Het hout ruikt –naar mijn mening- heerlijk, het kan dus niet zoveel kwaad het te proberen (behalve voor je portemonnee, misschien). Het zou tevens helpen bij meditatie en spirituele activiteiten en de stemming verbeteren. Er wordt zelfs van beweerd dat het helpt bij depressie –al zou ik ook andere acties ondernemen dan alleen het hout te branden. Palo Santo is er ook in de vorm van wierookstaafjes, die mijn voorkeur heeft. Lekker makkelijk en zeker ook een stuk veiliger.

 

Tot slot

 

Nog even terug op de witte salie; of je nou wierook, losse blaadjes, een smudge stick of wat dan ook hebt, het gaat erom dat de salie rook in alle hoeken en gaten van de te zuiveren ruimte komt. De meest gangbare manier is door salie te laten roken in een abalone schelp (zie de foto) en met een veer de rook in elke richting te wuiven. Ook wordt vaak aanbevolen geen eens een enkel kastje over te slaan bij het roken, alles moet ‘gesaged’ worden! Zet tijdens of na het ‘roken’ wel je ramen open, salie heeft een erg sterke geur – al vind ik ‘t zelf niet onaangenaam. Daarbij zou zonlicht je ook helpen je te ontdoen van negatieve energie, iets wat veel mensen (lees: de grote groep mensen die elk jaar een winterdipje ervaart) wel bekend zal voor komen ;).

 

 

Volg:
Anne

Hi! Mijn naam is Anne (26) • Nieuwsgierig – Chaoot – Cat Lady – Tarotiste – BuJo-Addict – Pagan – Samenwonend – Uitpluizer – Filosoof-ish (etc) • Altijd blij met jouw ‘2 cents’, dus laat vooral een berichtje achter :)

Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.