Cijfer Symboliek

Cijfer Symboliek

Cijfers zijn universeel – aan de ene kant heel handig, maar wanneer het op de toepassing van symboliek aankomt misschien toch ietsje minder praktisch. Juist omdat de tekens zo universeel zijn kan men er alle kanten mee op. Vandaar dat er vanuit verschillende tradities (denk aan: Kaballa, Numerologie, Tarot) ook verschillende betekenissen aan de cijfers zijn toegekend.

In dit stukje aanschouw je het resultaat van mijn poging er toch één geheel van te maken. Ik heb allerlei verschillende bronnen aangeboord (zie links onderaan post) en een zo duidelijk mogelijke samenvatting gemaakt van de symboliek achter ieder getal.

 

 

Omdat niet alle tradities met dezelfde getallen werken zal er bij sommige van hen (de 0, 9 en 10) informatie die bij andere getallen wél vermeldt staat ontbreken.. Dan weet je dat ;)

 

 

Op het uitrekenen van ‘jouw’ getal ga ik maar niet in.. Ik ben zó veel methoden tegengekomen dat ik door de bomen het bos niet meer zie. Mocht je jouw getal hieronder niet meteen herkennen – dan kan je nog altijd even op zulke testjes zoeken en er een uit kiezen die het beste bij jouw overtuiging past of op z’n minst het meest betrouwbaar ‘aanvoelt’.

Ik hoop in ieder geval dat je mijn verzameling aan info kan waarderen en dat je er -wie weet- ook mee tot inzichten komt. Omdat het zo’n diepgaande stof is, is het overbrengen van het idee van ‘wat er allemaal mogelijk is’ mijn/het hoofddoel van deze post.

 

 

Bij (bijna) elk getal vermeld ik de:

 • Persoonlijkheidstrekken
 • Sleutelwoorden
 • Bijbehorende uitdaging
 • Betekenis achter het tegenkomen van steeds hetzelfde getal (Law of Attraction)

 

 

 

 

0Uitdaging

Kunnen kiezen – en dan vooral wat voor jezelf goed voelt. Geloven in je eigen vermogens en durven kiezen voor jezelf zijn stappen in de juiste richting

 

The law of attraction

Je zit op het juiste pad en bent wel op weg naar het worden van de beste versie van jezelf.

 

 

 

1


 

 Origineel, Onafhankelijk, Gedreven, Ambitieus, Leider, Visionair, Individualist, Vastberaden, Meedogenloos

  Begin, Potentieel, Momentum, Inspiratie, Leider, Heerschappij, Beïnvloeden, Autoriteit

 

Uitdaging

Vertrouwen op je eigen verstand en intelligentie zodat je je niet langer ‘gedomineerd’ voelt of het idee hebt dat anderen ‘boven’ je staan. Laat je niet gek maken en blijf rustig als die gevoelens toch nog opduiken.

The law of attraction

Dingen lijken negatiever dan ze zijn, je eigen focus opnieuw richten kan al wonderen doen.

 

 

 

2


 

 Intuïtief, Diplomatisch, Gevoelig, Steunend, Vredestichter, Spontaan, Warm, Onrealistisch, Inzichtelijk

  Dualiteit, Keuzes, Balans, Tegenovergestelde, Extremen, Vrouwelijkheid

 

Uitdaging

De uitdaging van 2 geldt voor hen die overgevoelig zijn en zich te veel zorgen maken om wat anderen van hen denken – al helemaal als de persoon in kwestie zich dankzij de zelf-twijfel, zorgen en angsten in de weg laat zitten en bijv. niet durft samen te werken en/of op zichzelf durf te vertrouwen. Het is dan ook ‘key’ om dingen niet te persoonlijk op te vatten en meer aandacht te steken in je zelfvertrouwen en je relatie met anderen.

 

The law of attraction

Ook al heb je misschien wat tegenslagen; als je je richt op jouw doel kom je er wel – je bent veerkrachtiger dan je denkt!

 

 

 

3


 

 Creatief, Communicatief, Energiek, Vindingsrijk, Levendig, Ruimdenkend, Verbeeldingsrijk, Verstrooid, Artistiek

⚿  Groepen, Voltooiing van fase, Groei, Creativiteit, Verbeeldingsvermogen, Groepen, Plezier, Kunst

 

Uitdaging

Ben jij zo iemand die te veel wil doen – en ook nog eens allemaal tegelijkertijd? Dan is het volgens de uitdaging van 3 ook zo dat je wellicht moeite hebt met het op een ‘gezonde’ manier uiten van je gevoelens / het effectief richten van je energie. Ook kan je de neiging hebben defensief te zijn en/of je vaak terug te trekken. Werk zo mogelijk aan je ‘social skills’ en laat je creativiteit zo soepel mogelijk vloeien – terwijl je tijdens dit al zo ontspannen mogelijk blijft.

 

The Law of attraction

De 3 geeft aan dat bronnen van liefde en/of wijsheid zich om je heen bevinden en tot je beschikking staan, maak er gebruik van.

 

 

 

4


 

♥ Betrouwbaar, Gericht op details, Voorspelbaar, Praktisch, Manager, Probleem oplosser, Bezorgd, Vertrouwenwekkend

  Manifestatie, Basis / Fundament, Weerstandsvermogen, Logica, Rede, Intelligentie

 

Uitdaging

Deze uitdaging betreft diegenen die moeite hebben met werken. Ze houden er niet van of zijn er gewoonweg niet zo goed in. Aan hen is het om te leren geduld op te brengen en in te zien dat je zelfs uit de meest basale taken nog iets positiefs kan halen.

 

The law of attraction

Zie je vaak het cijfer 4? Het kan zijn dat het je erop wijst dat je te zeer in je comfort-zone blijft hangen. Heb geloof (in jezelf) en neem wat risico’s.

 

 

 

5


 

 Dynamisch, Gevat, Rusteloos, Creatief , Innovatief, Risico-nemend, Uitsteller, Charmant, Overtuigend

⚿ Conflict, Beweging, Schommelingen, Plezier, Avontuur, Reizen, Zintuigen

 

Uitdaging

Uitdaging 5 hoort bij hen die altijd ‘overal en nergens’ zijn, allergisch zijn voor routine en verslaafd aan verandering. De impulsievelingen. Voel je je aangesproken? Probeer dan te gaan herkennen wanneer je op de hierboven beschreven manier eigenlijk gewoon vlucht voor je verantwoordelijkheden en probeer dus voortaan ook de verantwoordelijkheid op je te nemen wanneer dat nodig is. Stop met vluchten!

 

The law of attraction

Je hoeft niet alles helemaal zelf te doen. Als je de 5 steeds maar weer tegenkomt kan dit het teken zijn dat je erop wijst dat je best op de mensen in je omgeving mag vertrouwen en hen om hulp kan/mag vragen.

 

 

 

6


 

 Verantwoordelijk, Zorgend, Zelf-opofferend, Beschermend, Behulpzaam, Meelevend, Toegevend, Slaafs

  Harmonie, Aanpassing, Richting, Liefde, Romantiek, Seks, Loyaliteit, Relaties

 

Uitdaging

Heb je van nature torenhoge standaarden/eisen van zowel jezelf als anderen en kan je nogal als een dwingeland tekeer gaan om aan die eisen te (laten) voldoen? Uitdaging 6 vraagt je rekening te houden met anderen, bijv. door je in hen in te leven en door hun behoeften te respecteren. Harmonie nastreven is wellicht een beter idee dan dat iedereen naar jouw pijpen moet dansen – ook voor jezelf!

 

The law of attraction

De 6 waarschuwt je voor het gegeven dat je je wellicht te veel laat tegenhouden door je angsten en twijfels.

 

 

 

7


 

 Devoot, Perfectionist, Voorzichtig, Tolerant, Grondig, Introvert, Spiritueel, Leergierig, Ijverig, Obsessief

  Re-evaluatie, Onderzoek, Introspectie, Het occulte, Mystiek, Paranormaal, Spiritualiteit

 

Uitdaging

Zeuren, klagen en ondertussen niets ondernemen om verandering in gang te zetten? Misschien is 7 dan wel jouw uitdaging: Leer situaties en mensen minder terughoudend en kritisch te benaderen en zaken van de positieve kant in te zien in plaats van je alleen te richten op je beperkingen – want zo raak je inderdaad ‘verlamd’ en verandert er nooit wat..

 

The law of attraction

Zie je de 7? Kijk dan (nog eens) goed om je heen – er ligt een buitenkansje voor het rapen!

 

 

 

8


 

 Dwingend, Ondernemend, Realistisch, Planner, Dominant, Krachtig, Gierig, Vooruitziend, Streber

  Prestaties, Herboren worden, Veranderingen, Drive, Ambitie, Focus, Onderneming

 

Uitdaging

Deze uitdaging vraagt je de balans tussen aan de ene kant ‘geld, status, bezittingen en macht’ en aan de andere kant de meer ‘bezielde zaken’ te zoeken en na te streven.

 

The law of attraction

De 8 is een geruststellend teken en kan je aandacht trekken naar zaken die je helpen je te ’empoweren’ om zo balans en/of je doelen te bereiken.

 

 

 

9


 

 Idealistisch, Politiek correct, Terughoudend, Zeker, Verfijnd, Romantisch, Open-minded, Gul, Arrogant

  Transitie periode, Talent / Kundigheid, Voltooiing naderen, Wijsheid, Begrip, Activisme, Goede Daden

 

The law of attraction

Je bent goed voor je omgeving mede dankzij je empathische vermogens en de compassie die je toont. Let er wel op dat je ook goed voor jezelf blijft zorgen!

 

 

 

10


 

  Cycli voltooien, De cirkel rond maken, Vooruit gaan

 


 

 

Welk getal spreekt jou aan en waarom?

 

 


Sleutelwoorden: labyrithos .co + numerologynear .me
Uitdagingen: numerologylessons .info
Law of attraction: thelawofattraction .com


 

Volg:
Anne

Hi! Mijn naam is Anne (26) • Nieuwsgierig – Chaoot – Cat Lady – Tarotiste – BuJo-Addict – Pagan – Samenwonend – Uitpluizer – Filosoof-ish (etc) • Altijd blij met jouw ‘2 cents’, dus laat vooral een berichtje achter :)

Share:

9 Reacties

 1. 22 maart 2018 / 12:33

  Eigenlijk spreekt ieder getal me aan en vind de symboliek van een getal en de meester getallen mooi om te bestuderen. Ook als je de numerologie gaat dieper bestuderen kom je soms jezelf nog wel eens tegen. Dat zou je dan kunnen doen met Systeem Pythagoras

  Aum Shanthi

  • Anne
   22 maart 2018 / 12:37

   Ik ben het met je eens hoor ;) Ik geloof dan ook dat ik een nieuw studie onderwerp aan de lijst kan toevoegen. Op dit moment ligt er al een heel interessant boek voor me betreft dit onderwerp.. maar er valt vast nog veel meer te leren – dus bedankt voor de tip! :)

 2. 22 maart 2018 / 12:46

  Wees maar zeker als je er eenmaal in gaat verdiepen.

  Aum Shanthi

 3. 22 maart 2018 / 14:14

  Getallen zijn so wie so mooi. Ik heb niets met numerologie (denk ik nu), maar betrap me er bijvoorbeeld wel op dat wanneer ik ‘s nachts wakker wordt en het is dan bijvoorbeeld 3:33 ik daar toch meer bij stil sta dan bij 3:47. En ik heb als kleine compulsie dat ik vaak traptreden tel.
  Van jouw cijfers spreekt het getal 1 mij het meest aan. Past wel bij mijn sterrenbeeld Schorpioen ;)

  • Anne
   22 maart 2018 / 14:56

   Geinig! Ik heb juist he-le-maal niets met getallen.. Ja, dyscalculie – geen getal wil in m’n hoofd blijven zitten. Ik merk dat met wat symboliek erachter het ‘getallen-gedoe’ toch wat interessanter voor me wordt ;) Ik kijk trouwens heel vaak met dubbele getallen op de klok (10:10 / 11:11 etc), schijnt ook weer een hele studie achter te zitten inderdaad. Ook leuk dat sterrenbeelden je dan wel weer boeien (ik dacht dat je getal in veel gevallen ook van je geboortedatum af zou hangen, maar ik moet m’n huiswerk nog doen ;) ).

 4. 22 maart 2018 / 18:12

  j-Ja!! Ik ben zelf echt een 9 mens, geen idee waarom. Maar ik vind het een prachtig getal. Aan de andere kant woonde ik net 2 jaar op nummer 8, en nu op nummer 8.2… Dus een kleine vooruitgang ;)
  Ontzettend handig stukje om bij te houden :)

  • Anne
   22 maart 2018 / 18:16

   Fijn dat je er wat aan hebt =D 9 zie ik wel in jou voor zover ik kan inschatten :) zelf twijfel ik een beetje – misschien eens uitrekenen? Al is mijn favo getal al van kinds af aan het nummer 4 , en dat past (ook) best goed .. Ik hou ‘m denk ik ook bij haha ;)

 5. 3 april 2018 / 15:37

  Handig zo’n overzicht! Mijn getal zou 6 moeten zijn, volgens een van die vele testen. Tenminste, als ik het me goed herinner – het is al even geleden dat ik die test deed. XD Kan me best goed vinden in jouw beschrijving; torenhoge eisen voor jezelf en anderen, heheheheh… Angsten en twijfels, check… Toch wel boeiend hoe zo’n cijfer iets over je kan zeggen.
  Dacht dat de ‘betrouwbaarste’ test voor je persoonsgetal trouwens was om alle cijfers van je verjaardag bij elkaar op te tellen tot je er 1 overhoud. Maar, anderen zeggen weer dat je ook tijd en stand van de maan en luchtweerstand, en blablabla moet meetellen. Vaag gedoe XD

  • Anne
   4 april 2018 / 21:28

   Numerologie kan je zo ver trekken als je wilt idd.. (beperk me daarom ook vooral op de symboliek) ik houd t voor t gemak ook maar bij mn geboortedatum.. héél miss ooit mijn levenspad nr (ofzoiets) laten uitrekenen, lijkt me ook wel interessant ;)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.