Bullet Journaling in Beeld

Bullet Journaling in Beeld

Schrijven is altijd ‘mijn ding’ geweest. Niet om te lopen pochen hoor – ‘t gaat ‘m niet zo zeer om het resultaat (al ligt dat bij bloggen net iets anders, natuurlijk) maar om het schrijven zelf. Ik begon dan ook al vroeg met schrijven.. én met het aanleggen van een gigantische verzameling aan boekjes.

 

Schrijven en boekjes kopen lijken op het eerste gezicht nauw met elkaar in verband te staan; maar ik kan je vertellen dat boekjes (en stationary) kopen an sich al een heuse hobby vormen kan – bij deze notitienerd in ieder geval wel!

De eerste blanco bladzijde ‘ontmaagden’ is en blijft ondanks een heel ‘schrijf-life’ aan ervaring een spannend moment – iets waar ik oprecht naar uitkijk en een beetje -op een ‘voorpret’ manier- om kan zenuwen.

Dit heeft wel als gevolg dat wanneer ik een boekje -in mijn ogen- ‘verpest’ heb – dat een prima excuus is om een nieuw boekje aan te breken. Bij het minste of geringste grijp ik mijn kans.

Of ja; tot voor kort..

Ik kan nu eindelijk zeggen dat ik een record heb verbroken in het aanhouden van één boekje als Bullet Journal – en dat voelt eigenlijk ook heel goed :)

Het heeft wel een poosje mogen duren. Bullet journaling zit nu al zo’n 4 jaar vastgeroest in mijn -verder best gebrekkige/wisselende- routine.

 

 

In deze BuJo Blog krijgen jullie een Beeldende Begeleiding door een deel van mijn proces..

Ready?

 

 

 


Om ons een hoop tijd te besparen begin ik bij de ‘mijlpaal’ die Washi heet. Washi-tape is voor velen onmisbaar in het Bullet Journal, als ik het goed begrepen heb. Zelf weet ik me er niet echt veel raad mee, dus gebruik ik ze voornamelijk om er tabjes mee te maken.Zoals je ziet op de foto’s hierboven, ben ik begonnen in ‘normale’gelinieerde schriftjes – ‘dot grid’ (puntjes raster) geldt doorgaans als de bujo-standaard, waar ik zelf ook al snel van overtuigd ben geraakt. Maar zelfs al beperk je je tot de ‘dot grid’ – dan nog is de keuze ‘reuze’..; zó veel boekjes waaruit je kan kiezen!Zo heb ik vanalles uitgeprobeerd: De Moleskine, De MUS, 3 verschillende soorten Filofax, De Leuchtturm 1917, Nuuna, en zelfs een goedkoop ‘My Bullet Journal’ van de action. Elk boekje heeft zo zijn voor- en nadelen – dus een vast besluit maken bleek nog erg lastig… (behalve wat de MUS betreft – wat een ramp..!) Uiteindelijk (nu) ben ik bezig in een Leuchtturm – wat heel goed bevalt :)


In het begin heb ik vooral veel geëxperimenteerd met ‘wat voor mij werkt’. Zo bleek dat ik erg veel rust/ontspanning vond in het dagelijks verwerken van een doodle en een quote.Ik ben ook een beetje ‘hooked’ geraakt aan het maken van mandala’s en aan ‘zentangling’ (zo heet de stijl, als ik het goed heb.. – zie de ‘veer’ die ik lang geleden gedoodle-d heb).. Zelfs buiten het BuJo om ben ik hier graag mee bezig (wenskaartjes maken bijv.).Nu ga ik vooral los op het zogenaamde ‘maand-voorblad’. Omdat ik tegenwoordig wat compacter te werk ga probeer ik namelijk alle dagen van de week op 2 bladzijden te krijgen / houden – en blijft er nog maar weinig plek over voor de daily doodle. Omdat ik mijn dagelijkse doodle-dosis toch wel mis ben ik van plan daar een apart boekje voor in gebruik te nemen (BuJo-technisch gezien is het in mijn ogen fijner niet al te veel ‘door mekaar’ te hebben staan en een grotere periode in één boekje te verwerken).Ook specifieke ‘secties’ in je Bullet Journal vragen (als het aan mij ligt) om een eigen voorblad :)De ontwikkelingen in mijn bujo maak ik grotendeels bewust. Aan het eind van de maand ga ik na wat wél en wat niet werkt voor mij – ‘bujo-wise’ (maar natuurlijk ook persoonlijk, op mijn reflectie-bladzijden.. misschien dat ik daar later nog een blog aan wijd!).Mijn Bujo-bladzijden zijn dan dik onderhevig aan mijn grillen qua ontwerp / looks en indeling / layout – de ‘basis’ aan bladzijden blijft zo ongeveer het zelfde. Hieronder zie je enkele klassiekers / bujo-‘must haves’:


Logs (Dag, Week, Maand, Jaar)
Het handigst vind ik toch wel de maand-logs, waarmee ik gemakkelijk overzicht houd op afspraken, feestdagen en taken. Ook noteer ik er zaken zoals geposte blogs, verjaardagen en taken voor de maand erop.
Meer Basis Bladzijden zijn o.a. : De ‘Key’ (ofwel een bujo legenda), bladzijden waarop je plek hebt volop te noteren (ideeën, reminders, ‘brain dumps’ ed.) en natuurlijk lijstjes (ook wel ‘collecties’ genoemd in de bujo-wereld). Vooral van de laatste twee soorten bladzijden maak ik graag (en veel) gebruik :)Ook verwerk ik een stukje spirituele studie en/of research in mijn Bullet Journal, zodat er handige naslagwerkjes ontstaan en ik later terug kan zien wanneer ik waar mee bezig was:
Een ‘Chakra-cheat sheet’ bijv…En een Maan KalenderEn allerlei andere overzichtjes (vooral het schoonmaak-schema is erg nuttig!)Een bezigheid die dikwijls bij Bullet Journaling komt kijken is het uitzoeken, uittesten en het kwijlen op ‘Stationary’.. Mijn favoritele bujo-tools zijn (natuurlijk) pennen / fineliners (stiekem verliefd op mijn enorme etui / pen-case gescoord bij ‘Ome Ali’ – handig!). De wat duurdere tools die ik heb gekregen (o.a. de Sprocket – een pocket-size printertje) en/of mezelf cadeau heb gedaan (Zebra Mildliners (pastel-achtige markers) – ab-so-luut geen miskoop!!) zijn hieronder te bewonderen:Nu ben ik nog lang niet uitgeschreven over het Bullet Journal en is dit blog alles behalve compleet – maar ik houd het voorlopig hier even bij ;) Mocht je suggesties hebben: alle inspiratie is welkom! Vragen die tijdens het lezen in je op zijn gekomen mag je natuurlijk ook gewoon stellen.. :)

 

 

Hoe houdt jij je innerlijke notitie-nerd tevreden?

 

 


Meer kiekjes bewonderen uit het Bullet Journal van yours truly? → klik


 

Volg:
Anne

Hi! Mijn naam is Anne (26) • Nieuwsgierig – Chaoot – Cat Lady – Tarotiste – BuJo-Addict – Pagan – Samenwonend – Uitpluizer – Filosoof-ish (etc) • Altijd blij met jouw ‘2 cents’, dus laat vooral een berichtje achter :)

Share:

12 Reacties

 1. 28 maart 2018 / 16:02

  Omg wat heerlijk om te lezen dat ik niet de enige ben ben meer notitieboekjes dan eten in huis en die ook zo intens kan genieten van het ontmaagden van het blad haha. Maar ook ik ben een miep die het boek aan de kant slingert als er iets “verpest” is haha.

  Ik heb wel bujo maar gebruik die niet zozeer zoals jij (omdat ik bang ben het niet vol te houden en te verpesten haha) maar om te doodlen en zentangle. Ik zentangle nu alweer ruim 3 jaar en vind het heerlijk om te doen. Heel toevallig staat er voor volgende week een diy zentangle ingeplant voor publicatie. Echt toevallig.

  Ik moet alleen zeggen dat ik nu door je bujo foto’s toch wel geïnspireerd ben geraakt om het een kans te geven. Misschien een mooie gelegenheid (of excuus) om daarvoor een mooi nieuw boekje online te scoren haha 😂😍🙈

  • Anne
   28 maart 2018 / 16:07

   Wat leuk! Behalve dat ‘perfectionisme’ dan, haha.. Ik moet zeggen dat Bullet Journaling aanvankelijk erg frustrerend was, maar ‘t begint nu (eindelijk) een oefening in ‘genoegen nemen met goed genoeg’ te zijn :) Ik zou er gewoon voor gaan hoor! Mocht je toch zo’n ‘wegsmijt’/’uitscheur’-moment krijgen dan kan je altijd nog een zentangle-momentje inlassen :P (benieuwd naar je post!). Op het moment ligt er ook een bol.com-cadeau kaart in mijn beurs te branden.. Ik bewaar m nog even, voor ik wéér een nieuw boekje begin.. xD Hoe dan ook: Have fun! =D Xx

 2. 28 maart 2018 / 17:22

  Mijn innerlijke notitienerd kwijlt een beetje bij jouw bullet journal! Ik weet wel weg met washitape ;) En stickertjes! Ik heb gewoon de tijd en zin niet om van die prachtige doodles te maken zoals jij. Al vind ik het zo ontzettend gaaf.Zo kan ik mij bijvoorbeeld wel uitleven op mijn maandoverzichten…

  Ik ben al blij dat ik mijn bujo gewoon kan bijhouden en gebruiken voor de to do lijstjes, mijn mealplan en eventuele afspraken/verjaardagen in de toekomst (die ik anders vergeet), of lijsjtes met boeken die ik wil lezen en gelezen heb en welke kledingstukken ik nog zoek ;)

  Leuk om ook eens in jouw bullet journal binnen te kijken!

  • Anne
   28 maart 2018 / 20:30

   Zolang je maar ernaast kwijlt hehe ;) Ik wil je best een berg washi doneren, ik kom erin om haha.. (A) Ik kan BuJo’s zoals die van jou ook zeker waarderen, je bent een purist zoals ze dat noemen en da’s best zeldzaam -krijg ik de indruk- als ik bijv. rond scroll in de fb-groep. Ook ik ben een beetje in gedimd hoor.. er moet ook wat komen van al die plannen ;)

   • 30 maart 2018 / 07:24

    Ik ben voorzien va een kwijldoekje dus dat probleem is al opgelost. Een purist? Ik? Tja zolang het maar zijn functie behoudt vind ik het best ;) Oh en donaties worden altijd aangenomen ;)

 3. 28 maart 2018 / 18:27

  Deze materie is mij volkomen vreemd (zoals je al weet). Ik ben totaal niet van de schriftjes en boekjes.
  Maar ik vind het te leuk om te lezen en een inkijkje te krijgen in jouw journal.
  Het resultaat is wel erg boeiend.

  • Anne
   28 maart 2018 / 20:30

   Gelukkig maar! :) en dankjewel..

 4. 28 maart 2018 / 21:29

  Omg!
  En ik dacht dat ik veel schreef en boekjes had hahahahahahaha

  Jij bent de bomb weet je dat 😉

  • Anne
   28 maart 2018 / 21:38

   de BuJo-Bomb hihi.. ;) *guilty*

 5. 29 maart 2018 / 07:41

  Dat is voor mij ook vreemd. Ik schrijf veel maar niet in dit opzichte.

  Aum Shanthi

 6. 3 april 2018 / 15:41

  Pfff, ben nog steeds jaloers op jouw handschrift! Die mildliners zijn echt fijn trouwens, bleeden en ghosten echt amper. Thanks! Nu wil ik er meer… XD
  Heb zelf ook zo’n overzichtspagina gemaakt van de betekenissen van kleuren. Denk dat ik ook die van jouw nummerologieblog over ga nemen. Scheelt zoeken, haha. :P

  • Anne
   4 april 2018 / 21:29

   Ik wil er ook meer!!! haha.. awesome die dingen ;) copy en paste zoveel je wilt, want alleen dat al is genoeg werk xD En thanks :), dat compliment krijg ik al sinds ik kan schrijven maar ik raak het nooit beu hahaha Xx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.