Behind Beejoie • Fav’s

Behind Beejoie • Fav’s

 

In de rubriek/reeks (ik ben er nog niet over uit) genaamd ‘Behind Beejoie‘ bied ik je een kijkje achter de schermen van mijn blogje en vertel ik wat meer over mezelf – denk aan ‘koetjes en kalfjes’ die geen compleet log waard zijn, bijv./o.a.

Het idee was om telkens een thema te nemen, maar hoogstwaarschijnlijk zullen er ook wel edities verschijnen vol ‘random kletspraat’ – I hope you don’t mind ;)

Het spits bijt ik wel af met een prompt / thema, namelijk: Fav’s (favorieten)..; Aan de hand van enkele foto’s uit mijn digitale album vertel ik jullie meer over de dingen waar ik blij van word / die een speciaal plekje in mijn hart hebben gekregen. Ik hoop dat het jou ook een lach opbrengt!

 

 

 


1 – Fav. Moment van de dag


Meteen al stuit ik op een klein ‘probleempje’: ik kan niet zo goed kiezen.. ‘t Moment dat Meesje (kattenbeestje) me wakker maakt met haar schuurpapiertong? ‘t Moment dat vriendlief thuis komt van werk? ‘t Moment dat het licht wordt en het dorp nog uitgestorven genoeg is om even naar buiten te gaan?.. Lastig!

 

 

Als ik écht moet kiezen (en dat ‘moet’ ik nu even van mezelf.. :P ) dan kies ik voor de nacht..: Het moment waarop het heerlijk stil is op het ruisen van de snelweg na, het moment dat ik eindelijk aan mijn gedachten toe kom zonder afgeleid te raken (3x raden wanneer ik het liefst schrijf ;) ), het moment dat de wereld (oké – ‘t merendeel van Nederland) slaapt en ik ontpop tot een schrijvende, denkende, doodle-nde nachtbraker.

Sinds mijn verandering in medicatie zijn deze momenten nu redelijk zeldzaam, dat wel..


2 – Fav. Geluid


Muziek hoor ik erg graag; ik kan er een hoop in kwijt (een fav. muziekje aangeven gaat me nooit lukken – ik verslind haast alles!). Tijdens een boeiend gesprek kan ik mijn aandacht er ook nog wel bijhouden.

 

 

Maar Stilte gevuld met enkel het ruisen van mijn bloed -mede mogelijk gemaakt door mijn wax oorplugjes- is toch wel mijn favoriete ‘geluid’. Even weg van alle tergende irritaties (zoek voor de grap maar even op wat misofonie inhoudt), onnodige afleiding en de rest van de ruis – kom ik tot rust :)


3 – Fav. Geur


Ik kan (wederom) niet kiezen!

 

 

Palo Santo (met alle bijkomende heerlijke voordelen – klik gerust) óf de wierook geuren van “the Mothers Fragrances” (f it.. ik kies beide ;) ):

 


4 – Fav. Drankje


Ik drink geen alcohol. Niet omdat ik zo’n ‘health-freak’ ben heur.. Ik vind het gewoon vervelend spul dat in mijn ogen nog in het niet valt vergeleken met andere drugs. Ik drink wel veel koffie en chococappucino – of cafeïnedrankjes, als dat beter uit komt.

 

 

Maar de ‘verstandelijke voorkeur’ ligt toch echt bij thee! Voor ieder kwaaltje en iedere mood heb ik wel een melange klaar staan. Met kerst hebben we ook nog eens een hippe waterkoker gekregen (geeft aan welke thee op welke temperatuur getrokkken moet worden én geeft bij iedere temperatuur een eigen kleur licht(!)) – dus geen excuus meer om ‘s avonds toch voor dat bakkie te gaan (funest!).. Nee: dan houd ik het op een ‘taske’ thee ;)

*Klik hier voor mijn thee-gidsje*


5 – Fav. Foto


Aanschouw het wezen dat het eeuwige leven in mijn hart heeft verkregen:

 

Dit is Happy – onze oude (inmiddels overleden) familie-hond. De naam ‘Happy’ was mijn idee – eerlijk gejat uit het boek ‘Otje’ door Annie M.G. Schmidt (ik was als kind/tiener een losgeslagen boekenwurm, niet normaal!).

Afijn: Happy had me er heilig van overtuigd dat ik een ‘hondenmens’ zou zijn. Om een of andere reden heb je hondenmensen en kattenmensen. Inmiddels hebben mijn katten die onzin ‘t tegendeel bewezen natuurlijk, en al was Happy misschien liever / trouwer / aanhankelijker.. Ik houd ook van mn rust :’).. Ik ben dus een hondenmens met een voorkeur voor katten (of andersom – kies maar :P )..


6 – Fav. Symbool


 


7 – Fav. Buiten-plekje


Gek genoeg woon ik voor ‘t eerst in een dorp en heb ik voor ‘t eerst geen fijn natuurplekje tot m’n beschikking.. Die zag ik niet aan komen, eerlijk gezegd. Waar ik -nog woonachtig in m’n oude stad– het allerliefst zat:

 

 

Aan de Maas, ‘snachts natuurlijk – onder de lichtjes van de Maasbrug.. Zo nu en dan lastig gevallen door akelig grote insecten (zal m’n cafeïnedrankje wel geweest zijn ;) ).


8 – Fav. Gedicht


 


9 – Fav. Herinnering


Op bezoek gaan bij opa en oma was niet altijd mijn weekend-spendering keuze, maar mensen: de omgeving…! Prachtig! In Zuid-Limburg, in een bloemenzee tussen de heuvels, heb ik toch heel wat mooie jeugdherinneringen gemaakt..

 

 

Een aantal jaar geleden besloot ik nog eens een bezoek te brengen aan het dorpje dat alleen al door er aan te denken een enorme nostalgische vlaag aan gevoel oproept. Advies: doe dat -als jij ook zo’n plekje hebt- nooit! Tenzij je het risico wilt lopen alle magie in één veeg weg te vagen, natuurlijk..

In de overwoekerde (ooit tot in de puntjes verzorgde) tuin van opa (die zich in z’n graf zou omdraaien bij de aanblik van z’n verwoeste heiligdom) en oma stond een reclamebord geplant – door de nieuwe eigenaars van mijn moeders jeugd-huis: “Dierentolk – voor honden, katten en alle andere gezelschapsdieren”.  Blijkbaar heb je het maar druk als dierentolk – te druk om naar de planten te luisteren, in ieder geval..


10 – Fav. Plekje thuis


Mijn heiligdom en mijn trots (ondanks dat het ‘t merendeel van de tijd bezaaid ligt met proppen, pennen, boekjes, lijstjes – ofewel: al mijn brein baby’s..). Hier start ik mijn dagelijks mijn dag en spendeer ik zo nu en dan een nacht. Het is -ondanks mijn vriend’s bestofte pc ergens in een hoekje- écht mijn domein (afgebakend met koffiekringen en een met nicotine beslagen deur, *oops*) – iets waar ik in deze vreemde contreien intens veel waarde aan hecht!

 

Hier baar ik dan ook al mijn blogjes en zit ik mezelf een houten reet terwijl ik op het web en op jullie web-stekkies ronddwaal. Ik hoop dat je het beeld bij-/mijn wereldje achter alle woorden die ik hier verzamel wel op prijs kan stellen :)

 

 


 

Waar wordt jij nu écht blij van?

 


Suggesties/Nieuwsgierigheden voor komende ‘Behind Beejoie’s’ zijn natuurlijk welkom!


 

 

Volg:
Anne

Hi! Mijn naam is Anne (26) • Nieuwsgierig – Chaoot – Cat Lady – Tarotiste – BuJo-Addict – Pagan – Samenwonend – Uitpluizer – Filosoof-ish (etc) • Altijd blij met jouw ‘2 cents’, dus laat vooral een berichtje achter :)

Share:

10 Reacties

 1. 14 april 2018 / 11:24

  Zeker wordt het door mij op prijs gesteld. Bijzonder zo’n inkijk in je leven. Mooi gedaan ook zo in een combi van beeld en tekst.
  Het is op z’n minst opmerkelijk dat ik al best veel van je weet terwijl ik je alleen van het digitale papier ken.
  En dat gedicht: ik kende het niet, maar het is idd een juweel.
  Goed weekeinde.

  Ik moest trouwens even zoeken naar je “Post button” is voor een oude bijziende man met glaucoom en staar er slecht te vinden ;)

  • Anne
   14 april 2018 / 11:52

   Oeii.. Ja, dat is iets waar ik (nog) niet bij stil sta, ik zal het vóór het verschijnen van de volgende blog even voor je aanpassen :) Eerlijk gezegd maakte ik me wel een beetje druk om het font – maar ik begrijp dat dat wel leesbaar is. Gelukkig. En eh.. tja, ik ben een open(baar) boek.. ;) Fijn weekend en bedankt voor de feedback!

 2. Zwerver
  14 april 2018 / 12:28

  Waar ik blij van word zijn toevallige ontmoetingen. Door de dingen te laten gebeuren, gebeuren er de meest onverwachte zaken. Ik kan ze gaan benoemen, maar dan is het voor de lezer geen toeval meer. Dan is de magie weg.

  Let op: het principe van toeval bestaat niet. Ik noem het toevallige ontmoetingen, maar daarmee geef ik slechts aan dat de dingen gewoon gebeuren.

  • Anne
   20 april 2018 / 13:29

   Oei! Zomaar een reactie over het hoofd gezien – excuses..! Ik begrijp je op z’n minst voor een groot deel, en ben het ermee eens. Ontmoetingen verslaan op mijn blog zit er dan weer niet in – gezien privacy e.d., but I catch your drift.. ;) Niets mooier dan het schijnbaar toevallige kruisen van onze paden :)

 3. 15 april 2018 / 09:27

  Net als Harme moest ik ook even zoeken naar de ‘Reply-button’.
  Zo bijziend ben ik nu ook weer niet maar het ziet er naar uit dat dit iets aangepast is sinds de vorige blogjes. ;-)

  Leuk die Fav’s, en herkenbaar… voor jou als ik je een beetje leer (her)kennen.
  Zelf heb ik van al de door jou genoemde… eigenlijk bijna niet één!
  Ok… Waar ik altijd het liefste zit als ik tv kijk, wat ik graag drink, welke herinneringen ik koester…
  Maar word ik daar allemaal specifiek blij van?
  Vaak zijn het combinaties van dingen. De momentopname die dat een blije lading meegeeft.
  Maar die momentopname komt meestal nooit meer zo sterk terug dan op dat moment.

  Wat mij nog het meeste trok in dit artikel is de term ‘misofonie’ die je noemde!
  Dat kende ik namelijk nog niet.
  En nu wil ik me niet meteen zo’n ‘patiënt’ noemen maar als ik de beschrijving op Wiki er even bij pak dan zie ik aardig wat overeenkomsten bij geluiden die me irriteren.
  Maar dat doen ze niet mijn hele leven al; slechts de laatste paar jaren.
  En dan citeer ik een genoemde op Wiki:
  ‘…lopen met hakken op een harde vloer …’
  Met de buren heb ik al heel lang een slechte relatie vanwege de discohobby van manlief.
  Het eeuwige gebonk bracht me tot waanzin en gelukkig is het geminderd nadat ook andere buren het zat waren en politie voor een leuke bekeuring zorgde.
  Maar hun geluiden zijn altijd irritant gebleven en daar is nu een paar ongetwijfeld geweldig mooi paar nieuwe schoenen van vrouwlief bijgekomen. Elk stapje op hun plavuizen klinkt bij mij als een mokerslag…
  En dan de buurman aan de andere kant als die in zijn tuin staat te roken.
  Met steeds die irritante kuchjes… Alsof die naast me zit. Zo hard klinkt het.
  Ik vind het niet goed dat ik hier zo slecht tegen kan.
  Waar ik vroeger vrijwel nergens last van had, altijd muziek luisterde (Nog wel hoor! “Music was my first love…”) prefereer ik de laatste tijd vaker de stilte. Met jouw ‘Fav. punt 2’ ga ik dus geheel mee!
  Misschien moet ik ook op zoek naar ‘wax oorplugjes’… ;-)

  • Anne
   18 april 2018 / 16:23

   Haha ojee, bezorg ik je nog n label ook ;) .. Ik vind het ook niet goed van mezelf hoor, die ‘misofonische’ trekjes (als ik ‘t al niet ‘full-blown’ heb!) – ik bedoel.. boos worden omdat iemand te hard ademt? Omdat de playstation van mijn vriend een hoge pieptoon produceert (die alleen ik schijn te horen)? Omdat iemand kucht (inderdaad!)? Anne, kom op! Nu is het wel minder hevig dan enkele jaren geleden – dat ik gewoon wachtkamers meed of eraan ontvluchtte wanneer iemand te snotneuzerig liep te wezen ;)

   En ik begrijp je reactie – veel van mijn ‘fav’s’ zijn enkel slappe aftreksels van momenten, gevoelens of herinneringen die je niet goed zwartopwit kan weergeven. ‘t Zit m nu eenmaal ook in de witregels – maar fijn dat je dat wel meteen (h)erkent :)

   T thema heb ik maar weer omgegooid.. hopelijk is de button nu te spotten en houd ik het hier weer een poosje bij (‘t blijft mn go – to – thema) :P

 4. 15 april 2018 / 09:27

  Ik word super blij van blogjes zoals deze!!! Een kijkje achter de schermen, hoe het er aan toe gaat en gewoon het normale leven.

  Verder in mijn eigen leventje word ik heel blij van mijn eigen hoekje hier in huis met lekkere stoel (waar ik dit nu ook schrijf), lots and lots of tea, en nog het meest van bloemen in de zon. Iets met planten en zonlicht zorgt ervoor dat ik echt enorm happy word :)

  Waar ik op dit moment ook heel blij van zou worden is een scherpe foto van al die boeken in jouw hoekje. Je weet het wellicht maar ik ben ontzettend nieuwsgierig naar wat anderen lezen ;)

  Liefs!

  • Anne
   18 april 2018 / 16:25

   Hihi, herkenbaar allemaal!
   Wat betreft mijn boeken.. er staan al n paar logjes online waarin enkele staan toegelicht (onder de categorie ‘spinsels en stuff’) – maar ik zal binnenkort eens kijken of ik je verder kan helpen – wie weet in de vorm van n paar scherpe kiekjes via fb ;) Xx

 5. 16 april 2018 / 08:04

  Wat een mooi stukje van jouw leventje.
  Waar ik blij van wordt, dat ik anderen even gelukkig zie als ik. En dat kan in kleine dingen zitten.

  Aum Shanthi

  • Anne
   18 april 2018 / 16:26

   Mooi, Bruno :) ‘t zit ‘m inderdaad in meestal schijnbaar ‘kleine’ dingen..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.