2-Jarig Blog-Jubi!

2-Jarig Blog-Jubi!

Het is -op een paar dagen na- 2 jaar geleden dat mijn blog-avontuur begon! Een avontuur dat veel leuker, leerzamer en zó veel meer de moeite waard is gebleken dan ik die die zomerdag in 2015 -26 augustus, dus- had durven dromen :)

Note: Op ‘t Blog Jubi in kwestie ben ik waarschijnlijk op een écht feestje- vandaar dat deze post nu al verschijnt.. Maar wat zijn die paar dagen? ;)

 

Het was een woensdag

Weet ik nog…  –  Ik had nog net geen half jaartje met vriendlief, maar toen hij van mijn plan hoorde een blog te starten, zag hij dat als de perfecte gelegenheid om me alvast een cadeautje te geven (iets waar hij doorgaans vreselijk slecht in is, zo claimde hij.. nu -twee jaar later- weet ik dat dat inderdaad een ‘probleempje’ is waar hij dik tegenaan kan lopen :P..).

 

 

Nog diezelfde avond zat ik helemaal in mijn nopjes alles uit te vogelen en in te richten op mijn -eerste- eigen domein! (Voor wie ‘t niet heeft meegekregen: elizenn.nl – de inspiratie voor mijn huidige domeinnaam :) )..

Note: Op de foto hierboven zie je een foto -genomen op de bewuste dag- van ‘de geboorte’ van mijn eerste blog. Dat er nog een hele rits thema’s en namen zou volgen, had je me toentertijd niet wijs kunnen maken – tevreden dat ik was :P..

 

Elise

Op elizenn.nl stelde ik me nog voor onder de naam ‘Elise’ -mijn tweede naam- om zo veel mogelijk van mijn privacy te behouden. In de begin periode was er dan ook nog geen selfie van me te vinden – op mijn eerste gravatar (zie foto) na.

Toch had ik het toen al vaak over persoonlijke zaken, zoals/voornamelijk mijn diagnoses. Ik zat er aanvankelijk heel erg mee in mijn maag – op mijn eigen blog open zijn over mijn stempeltjes met het risico er (negatief) op aangekeken te worden of vervelende reacties te krijgen. Misschien dat het je opgevallen is, dat dat nu een stuk minder speelt ;)..

 

Perfect

Mijn aller-aller-aller-eerste logje ging over perfectionisme -en is *hier* nog terug te lezen. Nog geen idee hebbend van hoe hard mijn perfectionisme wat betreft mijn schrijven en bloggen toe zou slaan, deed ik ook een boekje open over hoe ik met mijn perfectionistische ‘tic’ omging. Ik durfde destijds zelfs te stellen dat het de goede kant op ging – wat een giller :’)! (Het persoonlijke stukje post ben ik dan ook kwijt – iets met crashende lapjes enzo.. Geen zielig excuus dus, maar gewoon een technische tegenvaller :P)

 

 

Op dat eerste logje (met awesome featured image xD) kreeg ik ook mijn eerste reactie – van Internettoerist, die -nog steeds!- trouw mee leest en fijne reacties achterlaat – dankjewel! :)

 

Blog Life

Toen ik er eenmaal -belachelijk laat- achterkwam dat de reacties die ik kreeg voornamelijk van mede-bloggers afkomstig waren (en ik op hun naam kon klikken om hun blog te bekijken..*oops!*) begaf ik me steeds vaker op blogs van anderen. Met veel plezier bekeek ik hoe zij te gang gingen en wat ze allemaal schreven – Nog steeds, trouwens ;)

Er waren natuurlijk wel al snel wat ergernissen die de kop op staken.. Bloggers die vroegen om ‘likes’ en volgers, bloggers die hun pagina tot de nok toe met reclame vulden, bloggers die -bij wijze van ‘goedkope reclame’ alleen een reactie achterlieten met: ‘leuk!, kom ook eens bij mij kijken?’ *brutale plaatsing van -erniettoedoende- link*.

Al snel wist ik dat soort taferelen gewoon te vermijden of te negeren hoor, no biggie. Jij doet jouw ding, ik ‘t mijne. Live and let die live ;)

 

 

Want hoe meer je schrijft, hoe beter je je lezers leert kennen – en hoe meer je andere bloggers leert kennen, des te duidelijker wordt de ‘groep’ waartoe je ‘behoort’.

De een blogt om commerciële redenen – de ander doet het (voornamelijk) vanwege het sociale contact, om mensen aan te denken te zetten en/of om een verhaal kwijt te kunnen. Een mix (commerciëel + inhoudelijk) is ook mogelijk, maar die ben ik nog niet zo heel vaak tegengekomen (op wat Engelstalige blogs na, dan).

 

 

 

Kieskeurig

Ik merk dat ik erg selectief ben in wie ik volg, want als ik volg doe ik het ook goed (vind ik dan)! Hier en daar zwerft er natuurlijk wel een blogje rond waar ik meer dan twee keer op terechtkom – Mocht ‘t handig blijken, dan druk ik wel op ‘t knopje.

*Klik hier voor mijn (korte) lijstje aan blogs die ik volg*

Eigenlijk lees ik best veel Engelse/Amerikaanse blogs, bedenk ik me nu. Mijn mail-box puilt ervan uit – en mijn lijst aan passwords voor ‘Freebies’ en zogenaamde ‘VIP-archieven’ is ook redelijk lang (‘t schijnt (in ieder geval) in de Engelstalige blog-wereld de standaard te zijn dat je van alles weggeeft in ruil voor je e-mailadres en/of reclame – hier en daar profiteer ik ervan.. vooral wanneer het om bullet journaling en E-books gaat – plus ‘n goed geschreven blog, natuurlijk :) ).

Misschien dat ik de lijst aan blogs ooit digitaliseer – voor de geïnteresseerden ;)

 

 

 

Echt vieren doe ik het dus niet, mijn ‘Blog-Jubi’..

Maar wat ik wél heb gedaan is het reanimeren van een oud blog dat -naar elizenn standaarden- voorzichtig als ‘klassieker’ bestempeld mag worden. Ik heb het logje ‘Involutie’ dus om die reden op elyzenn neergezet – geen idee in welke volgorde mensen lezen, maar ik hoop dat je het leuk leesvoer vindt/vond ;)

 

 

Wat is jouw favoriete blog-moment / blog-post / blog..  vulmaarin?

 

 

Volg:
Anne

Hi! Mijn naam is Anne (26) • Nieuwsgierig – Chaoot – Cat Lady – Tarotiste – BuJo-Addict – Pagan – Samenwonend – Uitpluizer – Filosoof-ish (etc) • Altijd blij met jouw ‘2 cents’, dus laat vooral een berichtje achter :)

Share:

18 Reacties

 1. Zwerver58
  22 augustus 2017 / 23:35

  Gefeliciteerd met je jubileum. Twee jaar bloggen lijkt me een lange tijd.

  • Anne
   Auteur
   23 augustus 2017 / 00:01

   Dankjewel! Ik had mezelf ook geen 2 jaar gegeven, maar de tijd is voorbij gevlogen ;)

 2. 23 augustus 2017 / 08:02

  Gefeliciteerd en ik blijf gefascineerd door je schrijven Anne.

  Aum Shanthi

  • Anne
   Auteur
   24 augustus 2017 / 10:33

   Dankjewel Shiva, en wat fijn :)

 3. 23 augustus 2017 / 10:26

  Van harte gefeliciteerd met jouw 2 jarig jubileum, voor mij ben je nog een puppy natuurlijk nu, maar tegelijk, ik heb er al velen zien komen die dan na enige tijd alweer stoppen omdat ze niet exact weten hoe een blog te starten, of hoe ze lezers naar zich toe kunnen trekken. Jij doet het goed schat!

  En favoriete blog, heb ik eigenlijk niet, omdat jij ook best divers schrijft, persoonlijke notes vooral in combi met veel info en testjes, allemaal goed!

  X

  • Anne
   Auteur
   24 augustus 2017 / 10:22

   Oh, sorry, ik vraag het idd niet echt duidelijk – ‘t was meer zo bedoeld van: ‘Wat vindt jij het leukst aan bloggen?’ ;) Dankjewel in ieder geval! Fijn dat het je bevalt, dan ga ik nog wel ff door – ns zien hoe snel het 3e jaar voorbij gaat :P

 4. 23 augustus 2017 / 17:32

  Gefeliciteerd! Op naar jaargang 3. ;-)
  Hahaha… Dat weet ik nog. Je was pas begonnen en ik had je al gevonden. :-) Geen idee eigenlijk hoe ik bij jou terecht ben gekomen. Maar ik ben blij dat ik je gevonden heb. Ik moet jou bedanken, voor de interessante en diepgaande stukken die je schrijft. :-) Ik geniet trouwens ook van de mooie en leuke tekeningetjes die je maakt. ;-)

  Vriendelijke groet

  • Anne
   Auteur
   24 augustus 2017 / 10:28

   Dat heb ik me idd wel afgevraagd: Hoe heeft ie mn gloednieuwe blog zo snel opgespeurd? ;) Dankjewel nogmaals – en graag gedaan :) Leuk dat je mijn doodles waardeert, dat had ik niet verwacht!

 5. 23 augustus 2017 / 18:01

  Hoi Anne!
  Gefeliciflapstaart met je jubileum!! Heel mooi om te lezen het het allemaal begonnen is en wat het jou (en anderen) heeft gebracht.
  Geweldig trouwens ‘Zenncyclopedie!’ Haha, ik hou ervan! XD

  Ik blijf meelezen hoor.

  x Silvana

  • Anne
   Auteur
   24 augustus 2017 / 10:30

   Hihi dankjewel! Fijn dat ik jou er als lezer bij mag hebben – ik blijf bij jou ook gewoon lekker meelezen natuurlijk :) X

 6. 23 augustus 2017 / 21:36

  Gefeliciteerd met je jubileum! Oh en please zet je lijst online. Ik zit altijd op nieuwe blogs te wachten :)

  Liefs Loena

  • Anne
   Auteur
   24 augustus 2017 / 10:32

   Dankjewel :) Ik zal zodra ik een passende post heb de lijst online zetten – leuk dat er interesse naar is! Al denk ik dat je een deel wel al kent ;) Liefs x!

 7. 24 augustus 2017 / 10:49

  Yo, ik had je post al gelezen maar zoals je misschien nog weet, lees ik met name via mijn telefoon. Gek genoeg kan ik daar wel sterretjes uitdelen (of zien, wanneer ik al lezend tegen een muur aan loop of iets…), maar reageren gaat minder makkelijk. Nu weer even gezellig met de top op schoot.
  Hoe dan ook, van harte met deze mijlpaal! Ik lees je graag :-)

  • Anne
   Auteur
   24 augustus 2017 / 10:55

   Dankjewel! Ik zou graag iets aan de reageer kwestie doen maar jammer genoeg laat WordPress dat niet toe – dus leuk dat je nog even de moeite neemt wanneer je je lapje tevoorschijn haalt :)

 8. 8 september 2017 / 21:34

  Oehh, oude logo’s. En there are more to come, haha. :P Nog gefeliciteerd met je jubi!
  Dat asociale ‘leuk, lees mijn blog’ snap ik nooit zo goed. Als je niks zinnigs kan zeggen, zeg dan gewoon niks, hehe. In het begin volgde ik veel blogs omdat ik dacht dat dat moest. Al snel bleek dat ik zoveel blogs volgen gewoon niet volhoud. Besides, mensen lezen je blog toch wel als het ze interesseert. Afgelopen week heb ik er weer 10 verwijderd en de lijst staat nu op 20 volgende blogs. Vind ik dan nog steeds veel hè, vooral als je 3 weken achterloop. XD Anyways, snap dus goed dat je selectief volgt, hehe. :P

  • Anne
   Auteur
   9 september 2017 / 11:00

   Whoohooohh I made the cut! :P ^^ Ik volgde destijds met Elizenn ook een shitload aan blogs, dus ik snap het wel ;) Ik bewaar trouwens niet al mn logo’s hoor.. om obvious reasons xD maar deze heeft het redelijk lang goed gedaan en ik vond ‘m toevallig vlak voor ‘t schrijven van dit blog tussen mijn oude foto’s. Waar trouwens ‘featured images’ bij zaten die gewoon écht niet kunnen. Gelukkig leren we al bloggende :P

   • 9 september 2017 / 17:16

    Uiteraard! :D Begin ook het bloggen teveel als ‘moeten’ te zien; ‘moet elke week bloggen’, ‘moet lezen’, enz. Dus, daar stop ik ‘gewoon’ mee. XD
    Nu ben ik wel benieuwd naar die feautured images, haha. :P

 9. 29 december 2017 / 15:17

  Leuk om terug te lezen over je jubileum en de onstaangeschiedenis van je blog.
  Ben op weg naar m’n zus in oosten van het land dus lekker lezen in de trein.
  Groet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.